Toezichthouder CBF helpt donateurs, organisaties en gemeentes met goed doen.

Toezichthouder CBF helpt
, en met goeddoen.
Achtergrond

Bezuinigingen in Miljoenennota treffen ontwikkelingshulp

De mooie woorden van de Koning in de Troonrede vonden geen weerslag in de financiële plannen van het demissionaire kabinet. Er wordt namelijk fors bezuinigd op ontwikkelingshulp.

Artikel lezen

Achtergrond

Nieuwe Sector Standaard NVB: van wantrouwen naar vertrouwen

Het kleine theater in de Thomaskerk in Amsterdam Zuid liep donderdag 7 september vol voor de presentatie van de Sector Standaard Not-for-profit Organisaties door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Een verslag.

Artikel lezen

In de spotlights

Zwaluwen Jeugd Actie

Eén keer per maand zetten wij een van onze Erkende Goede Doelen in de spotlights. Wat drijft deze organisaties, wat zijn de uitdagingen en hoe draagt de Erkenning bij aan hun werk?

Artikel lezen

Kennis en data

CBF-data en publicaties

Sinds 1925 verzamelt en valideert het CBF data van alle Erkende Goede Doelen. Wij stellen deze data beschikbaar en informeren het publiek, goede doelen, gemeentes, pers en bedrijven over goede doelen en de Erkenning. Daarnaast geeft onze data ons de kans te reflecteren en deze reflecties terug te geven aan de sector. Wij gaan de dialoog aan over trends en ontwikkelingen. Zo dragen wij bij aan de groei en verdere professionalisering van de sector. 

Onderzoek

State of the Sector 2023

Tijdens het State of the Sector-evenement op 15 juni 2023 lanceerden het CBF en de Radboud Universiteit Nijmegen de Goede Doelen Index, die de maatschappelijke waarde en de financiële gezondheid van de goededoelensector laat zien.

15 juni 2023
Inzicht

Niemand is ooit armer geworden door te geven

Herkenning en identiteit zijn belangrijk voor millennials bij de keuze voor een goed doel. Millennials geven eerder aan een goed doel dat vanuit dezelfde waarden handelt, dat ze persoonlijk betrekt bij de missie en laat zien wat een donatie voor positieve bijdrage levert. Hoe geschikt zijn sociale media om millennials tot een donatie te bewegen?

18 maart 2022