Skip to main content
Close Menu

Nieuws

Hieronder vindt u nieuws- en persberichten van het CBF.

Scroll horizontaal voor meer info
8Maa2018

Update bijeenkomst met minister Kaag

Naar aanleiding van ons bericht op vrijdag 23 februari jl. geven we hierbij een update over de bijeenkomst met minister Kaag, afgelopen dinsdag in Den Haag op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit overleg vond plaats met directeuren van ongeveer 75 organisaties die actief zijn in noodhulp en ontwikkelingssamenwerking. Naast het CBF waren er ook vertegenwoordigers van de koepelorganisaties Partos, Samenwerkende Hulporganisaties, Dutch Relief Alliance en Goede Doelen Nederland aanwezig.

Lees verder
7Maa2018

Nieuwe Erkende Organisaties

Het CBF heeft weer vijf organisaties erkend. Deze mogen zich nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder
23Feb2018

Toezichthouder CBF in gesprek over optreden tegen wangedrag

Het wangedrag van internationale hulpverleners dat de afgelopen weken aan het licht is gekomen, is onacceptabel en werpt een grote schaduw op al het goede werk dat door hulporganisaties in noodgebieden wordt gedaan. Het CBF houdt toezicht op ruim 500 erkende goede doelen, waaronder de Nederlandse takken van internationale hulporganisaties.

Lees verder
23Feb2018

Hulpsector werkt samen aan voorkomen misstanden

Gezamenlijke reactie Partos, Goede Doelen Nederland, Dutch Relief Alliance en SHO/Giro555

Lees verder
22Feb2018

Collecteren 2.0: contactloos betalen aan de deur

Nederlanders zijn dol op digitale en elektronische betaalmethoden. Het afgelopen jaar waren er in Nederland voor het eerst meer pinbetalingen dan contante betalingen. Ook contactloos betalen wordt steeds populairder. In 2014 waren er nog maar 8,3 miljoen contactloze transacties, in de eerste zeven maanden van 2017 waren dit er 679 miljoen.

Lees verder
13Feb2018

Donateursvertrouwen

Afgelopen dagen zijn er in de media veel berichten verschenen over seksueel wangedrag in 2011 in Haïti door voormalige medewerkers van Oxfam Groot-Brittannië, een zusterorganisatie van de Nederlandse Oxfam Novib. Dit soort wangedrag is onacceptabel.

Lees verder
12Feb2018

Friendship Foundation trots op erkenning

Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation is een Nederlandse stichting, die sinds 2005 vier projecten in Sri Lanka ondersteunt met het bieden van onderdak, educatie, verzorging en ontwikkelingsmogelijkheden. De stichting werkt met doelgroepen die niet altijd gezien worden en de aandacht des te meer verdienen!

Lees verder
6Feb2018

Fondsenwerving door particulieren via de eigen bankrekening

We zien steeds vaker dat particulieren via Facebook of via andere socialmediakanalen fondsen werven. Achter zo’n particulier initiatief zit meestal geen stichting of andere rechtspersoon. Dat betekent dat fondsen op persoonlijke titel worden gevraagd en op een persoonlijke rekening worden gestort.

Lees verder
2Feb2018

"We geven niet per definitie meer aan goede doelen bij afnemende overheidsuitgaven"

Op dinsdag 30 januari promoveerde Arjen de Wit aan de VU op zijn proefschrift “Philanthropy in the welfare state: Why charitable donations do not simply substitute government support.” Het proefschrift beschrijft het effect van veranderende overheidsuitgaven op donaties aan maatschappelijke organisaties.

Lees verder
30Jan2018

Timothy Nahr wint NAP-scriptieprijs

De NAP Thesis Award voor de beste scriptie op het gebied van filantropie is op 29 januari uitgereikt aan Timothy Nahr. Tijdens het internationale symposium Government Policy and Nonprofit Finance op de Vrije Universiteit in Amsterdam ontving hij de eerste prijs voor zijn masterscriptie “Assessing the relation between accountability, performance and donation levels: A view from the Dutch NGO sector.”

Lees verder