Maak kennis met Harriët

Harriët Sterenborg

Naam: Harriët Sterenborg
Functie: Manager Financiën en Bedrijfsvoering

Wat doe je bij het CBF?
Mijn werk bij het CBF is heel afwisselend. Ik kan me op een dag bijvoorbeeld bezighouden met de jaarrekening over het voorgaande jaar of de prognose voor dit jaar, maar ook met ons ziekteverzuimbeleid of de aanschaf van nieuwe hardware. Ook al zijn we een kleine organisatie, er is altijd veel te doen. Ik doe niet alles alleen, maar wordt ook ondersteund door ons secretariaat. Zij zetten zich in om het reilen en zeilen op kantoor goed te laten verlopen. Daarnaast werk ik ook samen met finance professionals en IT-specialisten die wij extern inhuren. Wij zijn een lerende organisatie in een veranderende samenleving en dus altijd in beweging.

Wat heb je hier voor gedaan?
Ik heb eerst een hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd en daarna heb ik Culturele Antropologie gestudeerd aan de UvA. Tijdens mijn studie aan de Universiteit werkte ik als groepsleider op een crisisafdeling in de verslavingszorg. Dat was een hele leuke tijd, waarin uiteenlopende en bijzondere levensverhalen voorbijkwamen. Na mijn afstuderen ben ik bij Partos gaan werken, de branchevereniging voor organisaties in ontwikkelingssamenwerking. Daar had ik een soortgelijke functie als nu. De organisatie was net opgericht en er werkten toen nog maar vijf mensen. Alles moest nog opgezet en uitgedacht worden. Doordat we dat met een hecht team deden, gaf dat veel positieve energie.

Hoe ben je bij het CBF terecht gekomen?
Ik werkte zo’n vijf jaar bij Partos tot ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij het CBF. De eerste zeven jaar bij het CBF heb ik als auditor gewerkt en me beziggehouden met het toetsen van kleine en grote goede doelen. Deze kennis helpt mij enorm in mijn huidige functie. Een functie die ik alweer zeven jaar met heel veel plezier vervul.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het CBF houdt toezicht op Erkende Goede Doelen en verstrekt een Erkenning als de organisatie voldoet aan de normen. Om dat te kunnen doen, laten wij onszelf ook toetsen, door de Raad voor Accreditatie. Dat betekent voor mij dat we gedurende het jaar onze processen op orde moeten hebben, wijzigingen moeten doorvoeren in ons kwaliteitsbeleid en jaarlijks een deel van onze processen intern moeten auditen. Het op orde houden van ons kwaliteitsbeleid vind ik een hele leuke uitdaging.

Wil je nog iets bijzonders/grappigs over jezelf delen?
Ik hou ontzettend van reizen en zou in 2020 met mijn zoon van zeven naar Australië gaan. Door corona kon dat niet doorgaan. Ik hoop dat we binnenkort toch weer mooie reizen mogen gaan maken.