Vacature

Auditors voor team Toezicht

Het CBF is de toezichthouder op goeddoen. We geven de Erkenning uit aan goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen en we houden actief toezicht op hen. Daarnaast delen we openbare data over Erkende Goede Doelen en zijn we een vraagbaak voor iedereen die iets over goede doelen wil weten. We dragen bij aan de ontwikkeling van de sector door onze inzichten en expertise te delen.
Delen

Per direct zoeken wij twee:

Auditors voor team Toezicht (32-36 uur)

Wie ben jij?
Je vindt het leuk om je te verdiepen in het financiële en administratieve reilen en zeilen van goededoelenorganisaties. Je bent een nieuwsgierige verbinder, schakelt gemakkelijk tussen details en de grote lijnen en je wil weten hoe het nu precies zit. Als gesprekspartner ben je kritisch en opbouwend. Je bent een aanpakker, die denkt in oplossingen. Als je er in je eentje niet uitkomt, zoek je de samenwerking met je collega’s op. Je vindt het leuk om je kennis te delen en licht je boodschap toegankelijk toe. Je vindt het belangrijk dat je werk bijdraagt aan een betere wereld.

Wat ga je doen?
Team Toezicht bestaat uit acht auditors die samen toezicht houden op bijna 700 Erkende Goede Doelen. De goededoelenorganisaties beoordeel je op een set normen. Jouw focus ligt op de beoordeling van financiële en administratieve verslaggeving van Goede Doelen. Als je een jaarrekening leest, dan snap je wat er goed gaat bij een Goed Doel én wat er verbeterd kan worden. Binnen je taakveld werk je zelfstandig aan opdrachten en ga je in gesprek met Goede Doelen over hun (financiële) organisatie. Je legt afspraken zorgvuldig vast en controleert of Goede Doelen zich aan de afspraken houden.

Wat breng je mee?
We verwachten minimaal een MBO-4 diploma in een financieel-administratieve richting. Je brengt een aantal jaar werkervaring met je mee, bijvoorbeeld met het voeren van een administratie, met (het voorbereiden van) een jaarrekeningcontrole of met het bewaken van (grote) budgetten. Je kent de belangrijke begrippen en onderdelen uit de jaarrekening, bij voorkeur de Richtlijn 650 en/of C2. Je bent in staat risico-signalen uit de jaarrekening te herkennen.

Wie zijn wij?
CBF, Toezichthouder op goeddoen, is de ontwikkelgerichte toezichthouder op ideële organisaties. We zijn er voor zowel het publiek, als voor gemeenten en goede doelen.

We zijn er voor het borgen van geefvertrouwen en dat brengt twee vertrouwensvragen met zich mee: is de organisatie op orde en doet ze wat ze belooft? Daarnaast kijken we naar  de tweede vertrouwensvraag: maakt de organisatie waar wat ze aan de gever belooft?

Onze kantoorruimte is kleurrijk en open, de lijntjes zijn kort en de sfeer is ongedwongen. We leren graag met en van elkaar en daarom waarderen we onderlinge verschillen. Ongeacht waarin je gelooft, waar je geboren bent of van wie je houdt, je bent welkom zoals je bent.

Lijkt dat je wat?
Wil jij onze nieuwe collega worden? Stuur dan je sollicitatie naar Liesbeth Vente, via vacature@cbf.nl. Voor vragen is zij ook bereikbaar op 020-2389124.

Het salaris voor deze functie is afhankelijk van het kennisniveau ingeschaald tussen € 2.598 en € 3.512 bruto per maand op basis van een voltijds dienstverband van 36 uur per week. Wij ontvangen je brief graag uiterlijk op 30 november 2023.


CBF
Anthony Fokkerweg 1
1059 CM Amsterdam
vacature@cbf.nl
020 – 417 00 03

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.