Nieuws

Interview met Harmienke Kloeze: Toekomstige uitdagingen en kansen voor goede doelen

In een recent interview met De Dikke Blauwe deelt Harmienke Kloeze, directeur-bestuurder van het CBF, haar inzichten over belangrijke kwesties in de filantropische sector.

Ze bespreekt hoe de fiscale giftenaftrek niet alleen een financiƫle kwestie is, maar ook een middel om het geefgedrag in Nederland te stimuleren. Kloeze waarschuwt voor de gevaren van een geefsubsidie binnen een systeem van zelfregulering, dat volgens haar de onafhankelijkheid van goede doelen kan ondermijnen.

Daarnaast legt ze uit hoe het CBF, met een scherp oog voor de belangen van donateurs, voortdurend werkt aan de groei van Erkende Goede Doelen en het versterken van governance binnen de sector. Haar visie omvat niet alleen de uitdagingen van vandaag, maar ook de toekomstige koers van het toezicht op goede doelen in Nederland.

Lees waarom deze onderwerpen van groot belang zijn voor de toekomst van filantropie en hoe het CBF zich blijft inzetten voor een sterke en transparante sector: https://www.dedikkeblauwe.nl/news/interview-harmienke-kloeze-cbf

Dank aan Bert Koopman van De Dikke Blauwe voor het informatieve en openhartige interview met Harmienke Kloeze.