Nieuws

In de Spotlights: Krajicek Foundation

De droom van de Krajicek Foundation is dat alle kinderen in Nederland gelijke kansen hebben om de beste versie van zichzelf te worden. Sporten is daarvoor een belangrijk middel.

De Krajicek Foundation motiveert jeugd in aandachtswijken om regelmatig te bewegen en daarmee een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Kinderen die regelmatig buiten spelen en sporten, zijn vrolijker, gezonder en ontwikkelen sneller hun talenten.

De Krajicek Foundation motiveert jeugd in aandachtswijken om regelmatig te bewegen en daarmee een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Deze week staat Krajicek Foundation bij ons in de Spotlights.

Zijn er bijzondere momenten die jullie hebben meegemaakt als organisatie of hebben jullie een leuk nieuwtje?

Dit jaar bestaat de Krajicek Foundation 25 jaar en dit moet uiteraard gevierd worden!

Zo trekken we met de Krajicek Karavaan het land door, spelen we de Let''s Play Cup, organiseren we een bijzondere dag op de eerste Playground van Nederland en komt er een jubileumeditie van ons gala.
We hebben na 25 jaar 126 Krajicek Playgrounds in 42 gemeenten. Daar komen wekelijks ruim 5.600 kinderen sporten en spelen. Daarnaast hebben we al meer dan 2.500 studiebeurzen mogen uitreiken aan jongeren in het kader van ons Krajicek Scholarshipprogramma.
Alle reden voor een feestje dus!

Waarom hebben jullie de Erkenning aangevraagd? Dachten jullie lang na over het aanvragen?
Daar hoefden we niet lang over na te denken. Een duidelijke reden om de Erkenning aan te vragen, is dat we het belangrijk vinden dat mensen die geld aan ons geven weten dat dat goed besteed wordt. Een onafhankelijk keurmerk helpt onze partners dat vertrouwen te geven.

Op welke manieren dragen jullie uit Erkend te zijn? En waarom hebben jullie ervoor gekozen het op deze manier te doen?
Het logo staat op heel veel communicatiemiddelen van ons, natuurlijk besteden we er aandacht aan in ons jaarverslag, daar is het een apart onderdeel, maar ook op onze website staat het logo.

Hoe is het traject van de Erkenning aanvragen verlopen?
Het aanvragen van de Erkenning verliep soepel.