Nieuws

In de Spotlights: No Guts No Glory

No Guts No Glory organiseert bijzondere belevenissen en laat wensen in vervulling gaan voor mensen met kanker en hun mantelzorgers. Omdat zij geloven in de kracht van muziek, hebben veel wensen een muzikaal karakter. Denk daarbij o.a. aan het mogelijk maken van huiskamerconcerten, concert- en festivalbezoeken, de aanschaf van een muziekinstrument en het regelen van muzieklessen. Deze week staat No Guts No Glory bij ons in de spotlights. Je leest het verhaal van Ellen Gerritsen, directrice van No Guts No Glory. 

Hoe is jullie stichting tot stand gekomen?
Onze stichting is opgericht door mijn broer Sander Gerritsen. Hij overleed aan de gevolgen van kanker. Het was zijn wens om zoveel mogelijk mensen in een soortgelijke situatie te helpen en dat doen we met veel liefde. Inmiddels ben ik directeur van NGNG en ontzettend gedreven, juist omdat ik van zo dichtbij heb meegemaakt wat de impact is van kanker.

Wat is het mooiste aan jullie werk? 
Zoveel!
Dat we in vaak een heel moeilijke situatie, verlichting mogen brengen en dat door het laten uitkomen van een wens niet alleen de persoon zelf, maar zijn of haar hele netwerk en in het bijzonder de directe omgeving geraakt wordt. Het worden tastbare herinneringen voor altijd.

Daarnaast is het zeer fijn als mensen denken dat iets niet (meer) kan, bv het nog één keer bijwonen van een festival, en wij het dan mogelijk kunnen maken met de juiste zorg en hulp. Dat ze toch nog deze ervaring op kunnen doen van het echt beleven van live muziek.
Verder is prachtig om te merken hoe bereidwillend mensen zijn om te helpen wensen uit te laten komen.
En last but not least: we hebben een heel fijn team en de energie die vrijkomt wanneer wij als team samen weer een wens uit laten komen, is erg bijzonder. Iedereen is gedreven om moois mogelijk te maken en daar ben ik zeer dankbaar voor. Want het maakt verschil.

Zijn er bijzondere momenten die jullie hebben meegemaakt als organisatie of hebben jullie een leuk nieuwtje? 
Heb je even?
Nee maar echt, elke wens is anders en elke wens maakt verschil.
Als ik dan toch echt iets moet noemen: tijdens de pandemie hebben we het onmogelijke, toch mogelijk gemaakt. Er waren veel aanvragen van mensen die nog zo ontzettend graag live muziek mee wilden maken, maar geen tijd meer hadden om te wachten tot de lockdown voorbij was. We hebben alles op alles gezet om ze dit toch te kunnen geven. Het was hard werken en druk want er moesten ineens allemaal extra dingen geregeld worden, zoals (spoed)vergunningen aanvragen bij betreffende gemeenten. Maar als het dan lukt om een poppodium open te krijgen en mensen live muziek te kunnen laten meemaken, samen met hun geliefden, echt, dat is onbetaalbaar.

Waarom hebben jullie de Erkenning aangevraagd? Dachten jullie lang na over het aanvragen? 
We zijn aan het groeien en professionaliseren en daar hoort uiteraard bij dat we als stichting willen laten zien dat we betrouwbaar zijn en goed gecontroleerd worden. Zodat iedereen, zowel particulieren als bedrijven, weet dat wij met zorg omgaan met alle verantwoordelijkheden die we als stichting moeten en willen dragen.
Dit kan het beste als CBF-Erkend Goed Doel dus we zijn blij dat we dit nu hebben gekregen!

Op welke manieren dragen jullie uit Erkend te zijn? En waarom hebben jullie ervoor gekozen het op deze manier te doen? 
We hebben het op onze site gezet en vervolgens overal gedeeld via onze social mediakanalen. Omdat we trots zijn deze erkenning te hebben en het belangrijk vinden dat onze achterban weet dat we het keurmerk verdiend hebben.

Hoe is het traject van de Erkenning aanvragen verlopen? 
Het kost wat tijd en moeite, en dat is niet meer dan logisch want het is niet zomaar iets, maar het ging heel soepel. Dit heeft te maken met het fijne contact dat we hadden met Nita Melessen (auditor van het CBF) die op een zeer prettige manier alle stappen uitlegde, goed bereikbaar was voor vragen, ons met korte lijntjes op de hoogte hield van elke volgende stap in het traject en een hele fijne manier van communiceren heeft.

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst?
Absoluut! De reden dat wij verder willen groeien is, zodat we onze impact kunnen vergroten en we veel meer mensen die het zo hard nodig hebben, een onvergetelijke (muzikale) ervaring kunnen geven.
We zijn met grote plannen bezig, dus hou onze site en socials vooral in de gaten!