In de Spotlights: SailWise

Delen

SailWise biedt al ruim 40 jaar watersportvakanties aan voor mensen met een beperking. De organisatie is ervan overtuigd dat watersport en actieve vakanties op het water bijdragen aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van mensen met een handicap of chronische ziekte.

It Sailhûs
Direct aan het grootste meer van Friesland, de Fluessen, heeft SailWise een eigen watersportcentrum. Vanuit deze accommodatie is het voor mensen met een beperking en hun gezinnen mogelijk om te genieten van een actieve vakantie op en aan het water. Bij de accommodatie zijn (aangepaste) zeilboten, zodat mensen zelfstandig het water op kunnen.

Een tweede locatie van SailWise is het watersporteiland Robinson Crusoe. Dit eiland ligt midden in de Loosdrechtse plassen. “Mensen kunnen hier genieten van de rust, ruimte, natuur en de mogelijkheid om onbeperkt te zeilen. Bovendien is het mogelijk om te waterskiën, kanoën en suppen, ook met een beperking", aldus Renee van Woerkom, communicatiespecialist van SailWise.

Tot nu toe heeft de organisatie al bijna 40.000 mensen met een beperking een unieke en onvergetelijke belevenis kunnen bieden.

Over de Erkenning
Sinds 1 februari 2019 is de organisatie in het bezit van de Erkenning. De reden om de Erkenning aan te vragen is duidelijk, volgens Van Woerkom: “Aan particulieren en bedrijven die ons willen steunen, willen we laten zien dat we een betrouwbare organisatie zijn, die verantwoord en transparant omgaat met de giften die wij ontvangen”.

SailWise heeft wel lang moeten nadenken over het aanvragen van de Erkenning, met name omdat ze een kleine organisatie zijn. Toch zijn ze erg blij dat ze hiervoor hebben gekozen. “We vinden het belangrijk dat we ons laten toetsen door een onafhankelijk en nationaal erkend bureau. We communiceren dat we Erkend zijn op onze website en plaatsen op steeds meer van onze uitingen het logo van de CBF-Erkenning”, aldus Van Woerkom.

Daarbij heeft SailWise het traject als prettig ervaren. Van Woerkom: “Het traject is prima verlopen. De begeleiding tijdens het traject was goed en het was fijn om de eigen organisatie eens grondig door een buitenstaander met CBF-bril door te laten lichten. Dat leverde ons ook weer inzichten op.”