CBF-Erkenningspaspoort

ADF Stichting (Angst, Dwang en Fobie Stichting)

Bijdragen aan het herstel van mensen met angst- en dwangklachten door ondersteuning, delen van ervaringskennis en belangenbehartiging.

Dit willen we oplossen

Als angst je dagelijks leven beheerst, is dat een enorme stoorzender. Toch hebben we het er liever niet over. De schaamte om hulp te vragen is vaak groot. Het taboe op angst- en dwangstoornissen is een belangrijke oorzaak van de instandhouding van dit maatschappelijke probleem.

Dit is waar we trots op zijn

Al meer dan 50 jaar kunnen patiënten, naasten en hulpverleners bij ons terecht voor ervaringsdeskundigheid en persoonlijk advies. Meer dan 100 ervaringsdeskundige vrijwilligers in het hele land zetten zich in iedereen die te maken krijgt angst- of dwangklachten te ondersteunen.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 december 1999

Sector

Gezondheid

Doelgroepen

3 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 202.107

Het verminderen van onnodig lijden als gevolg van schaamte en taboe door angst/dwang/trauma door deze psychische kwetsbaarheden bespreekbaar te maken. Patiënten- en naasten helpen zichzelf te versterken, zodat zij volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 199.154

  1. Maak een afspraak en kom langs voor hulp bij je angst- of dwangklachten. Wij nemen graag de tijd voor een goed gesprek en helpen je op weg.
  2. In een lotgenotencontactgroep praat je met anderen over je ervaringen. Je luistert naar elkaars verhaal, stelt vragen, geeft elkaar advies.
  3. Bespreekbaar maken van angst- en dwangklachten en PTSS door het delen van betrouwbare informatie en ervaringsverhalen.
  4. Cliënteninbreng bij wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethodes.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 202.100

Donateurs, VWS-instellingsubsidie en projectfondsen

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?