CBF-Erkenningspaspoort

Afrika Tikkun Nederland

Het ontwikkelen van jonge mensen in Zuid-Afrika, van 'Cradle to Career'. Afrika Tikkun NL werft fondsen voor projecten van Afrika Tikkun.

Dit willen we oplossen

In Zuid-Afrikaanse gemeenschappen in de sloppenwijken is toegang tot onderwijs, een carrière, gezonde voeding en faciliteiten een luxe. Hierdoor is het voor de kinderen niet mogelijk om tot hun potentieel te groeien. Voor dit probleem biedt Afrika Tikkun een oplossing.

Dit is waar we trots op zijn

We zijn trots op het track record van ruim 25 jaar van Afrika Tikkun Zuid-Afrika in het behalen van meetbare resultaten met een positieve impact op 8400+ jonge mensen. We zijn ook trots dat we leven volgens onze waarden: Ubuntu (I am because You are), empowerment, duurzaamheid.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Zuid-Afrika

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 juni 2021

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

10 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 81.031

Het doel van Afrika Tikkun is om een toekomst te bieden voor de kinderen en jongeren in Zuid-Afrika door hen vanaf hun geboorte tot aan hun carrière de handvatten te bieden om onafhankelijk te zijn en uit de armoede te ontsnappen.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 76.854

  1. Ons 'Cradle to Career' model zorgt er voor dat de kinderen zich ontwikkelen vanaf hun geboorte tot en met de start van hun carrière.
  2. Ons 'Early Childhood Development' programma biedt kleuters kwalitatief onderwijs en gezonde voeding.
  3. Ons 'Child and Youth Development' programma biedt naschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren
  4. Ons 'Career Development' programma biedt carrière begeleiding, arbeidsbemiddeling en studiebeurzen voor verdere ontwikkeling.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 81.538

Afrika Tikkun hanteert een aanpak waarbij het zich inzet op meerdere fronten om de benodigde fondsen te werven voor de strategische projecten, inclusief het benaderen van individuele donateurs, familiefondsen en tenslotte bedrijfs- en institutionele fondsen.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?