CBF-Erkenningspaspoort

Ajax Foundation

De Ajax Foundation wil de weerbaarheid van kinderen en jongeren verhogen en zet hierbij de kracht van voetbal en Ajax in het bijzonder in.

Dit willen we oplossen

Wij dragen bij aan het oplossen van drie grote maatschappelijke problemen in Amsterdam: 1) Gebrek aan sociale veiligheid onder jongeren, 2) Ongezonde levensstijl, 3) Gebrek aan beweging onder jongeren.

Dit is waar we trots op zijn

De Ajax Foundation biedt inmiddels al 13 jaar kansen, dromen en ondersteuning aan kwetsbare jongeren in Amsterdam, vanuit de kracht en kernwaarden van Ajax. Inmiddels bereiken we per seizoen 20.000 jongeren.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 augustus 2018

Sector

Welzijn

Doelgroepen

2 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Dit gaven we uit in 2022

€ 456.466

Het is de ambitie van de Ajax Foundation om kinderen en jongeren onder 19 jaar in Amsterdam te inspireren hun talenten te ontwikkelen, bewust te zijn van hun gedrag en negatief gedrag om te zetten naar positief gedrag. En hun te helpen met een gezonde levensstijl.

Zo bereiken we ons doel

Dit besteedden we in 2022 aan het maatschappelijk doel

€ 419.713

  1. Op scholen bieden we les-/beweegprogramma's aan waar we jongeren inspireren en bewustmaken van gedrag aan de hand van de Ajax kernwaarden.
  2. Het is onze ambitie om de Ajax-Leerlijn een vast onderdeel te laten worden in het burgerschapsonderwijs.
  3. Sportclubs helpen we met het nadenken over en vertalen van de eigen clubwaarden aan de jeugd met als doel een veilig sportkllimaat creëren.

Zo komen wij aan ons geld

Dit waren onze inkomsten in 2022

€ 755.605

Donateurs, maatschappelijk partner ABN AMRO, VriendenLoterij, projectpartners en fondsenwervende evenementen (o.a. Ajax Gala, Charity Matchday)

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?