CBF-Erkenningspaspoort

Beschermde Wieg

Wij helpen zwangere en pas bevallen vrouwen in nood, die de reguliere zorg mijden, om een veilige wieg voor iedere baby mogelijk te maken.

Dit willen we oplossen

In Nederland is er een groep zwangere en pas bevallen vrouwen in nood, die niet naar de reguliere hulp-verlening wil, durft of kan gaan. Zij zijn vaak bang om hulp te vragen uit angst voor hun leven en dat van hun kind als het geheim van de zwangerschap uitkomt.

Dit is waar we trots op zijn

Dat er sinds onze komst anonieme hulp is voor vrouwen die voorheen nergens heen konden. Inmiddels hebben wij meer dan 3000 vrouwen kunnen helpen en 85 baby's veilige plek kunnen bieden.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 november 2020

Sector

Welzijn

Doelgroepen

2 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 260.193

Dat iedere zwangere vrouw in Nederland toegang heeft tot een goede pre- en post natale zorg en een veilige bevalling en dat iedere baby een veilige wieg een heeft. Dat zij met behulp van advies een een weloverwogen keuze voor haar en haar baby kan maken.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 215.922

  1. Wij zijn 24 uur per dag voor zwangere en pas bevallen vrouwen in nood beschikbaar voor gratis en desgewenst anonieme hulp.
  2. Wij helpen vrouwen oa met armoedehulp en persoonlijke begeleiding en coaching om sterker te maken.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 384.839

In 2023 zijn wij toegetreden tot de Open House constructie voor keuzehulpgesprekken ongeplande zwangerschap van VWS. Verder krijgen hebben wij inkomsten uit particuliere en zakelijke giften en sponsoring, opbrengst van verkoop boeken van Barbara Muller. Ook dragen fondsen bij.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?