CBF-Erkenningspaspoort

Biblionef Nederland

Biblionef wil bijdragen aan geletterdheid van kinderen in de hele wereld door ze het plezier van lezen te laten ontdekken met nieuwe boeken.

Dit willen we oplossen

Ongeletterdheid is waar men in deze wereld ook woont een ernstig obstakel naar op de weg naar een maatschappelijke en persoonlijke verbetering. Biblionef draagt bij aan geletterdheid door leesplezier te bieden voor kinderen wereldwijd, door het geven van nieuwe leesboeken.

Dit is waar we trots op zijn

-Het vestigen van lokale kantoren in Zuid Afrika en Ghana. -Het vestigen van boekendepots in Suriname en op de Antillen -Diverse kinderboeken en vertaalprojecten (Nijntje, Poes en Hond) -Inclusieve kinderboeken -1 miljoen+ boeken verspreid. -1.4 miljoen kinderen bereikt

Medewerkers

0,8

Actief gebied

6 gebieden

Vrijwilligers

30

Erkend sinds

01 juli 2009

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

6 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 184.334

Biblionef wil bijdragen aan geletterdheid van kinderen door ze te laten kennismaken met goede jeugdliteratuur. Biblionef zet zich in om zoveel mogelijk kinderen toegang te bieden tot voor hen geschikte boeken. Biblionef helpt met het opzetten van kleine (school) bibliotheken.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 117.423

  1. Boekdonaties aan scholen in het Engels, Nederlands, lokale talen. Wij geven nieuwe, mooie leesboeken aan kinderen en training aan docenten.
  2. Wij helpen met het opzetten van kleine bibliotheken vol met diverse boeken en geven trainingen aan leraren en schoolbibliotheekmedewerkers.
  3. Wij geven en organiseren trainingen in leesbevordering. Wij steunen scholen met het oprichten van schoolbibliotheken. Wij sturen leesboeken.
  4. Wij organiseren leesevenementen voor scholen en het algemeen publiek.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 252.450

Wij krijgen donaties van particulieren. Wij krijgen fondsen van verschillende stichtingen om onze projecten uit te voeren.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?