CBF-Erkenningspaspoort

Climbing the Right Tree

Het vergroten van de kansen voor jonge mensen in Afrika met behulp van informatie technologie

Dit willen we oplossen

Het onderwijs in Afrika is meestal theoretisch van aard zodat scholieren en studenten teveel uit hun hoofd leren en weinig praktijk ervaring opdoen. Ze zijn daardoor onvoldoende voorbereid op de arbeidsmarkt met zogenaamde 21st century skills en er is ca 50% jeugdwerkloosheid.

Dit is waar we trots op zijn

We hebben sinds 2016 tientallen scholen en jonge IT-ers geintegreerde trainingsprogramma's kunnen bieden om hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Nu al in 5 Afrikaanse landen. Voor ons succes kregen we verschillende awards. Onlangs genomineerd voor Computable Awards 2024.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

7 gebieden

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 augustus 2021

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

3 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 261.002

Jonge mensen in Afrika zijn voorbereid om de arbeidsmarkt met digitale en andere 21e eeuwse skills. Jonge IT-ers zijn getraind op internationaal niveau als professionals en vinden goede banen of starten hun eigen ICT bedrijven overal in Afrika. Zo ondersteunen ze ook hun familie.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 225.858

  1. Geintegreerde onderwijs verbeteringsprogramma's voor scholen in Afrika, een combinatie van ICT met trainingen en interactief lesmateriaal.
  2. Een online digitale bibliotheek met open source lesmateriaal voor jongeren in Afrika
  3. 4 maands praktijkopleidingen voor jonge IT afgestudeerden uit arme gezinnen waarbij zij specialiseren in bijvoorbeeld software development
  4. we verzamelen en verschepen goede tweede hands computers voor een tweede leven op een school in Afrika; verzamelpunten in Europa.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 278.532

grote en kleine donateurs uit Nederland Afrikaanse dorpsgemeenschappen betalen een belangrijk deel van de kosten voor de scholen projecten zelf ICT bedrijven geven ons electronica en trainers die meegaan als vrijwilliger

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?