CBF-Erkenningspaspoort

CP Nederland

CP Nederland gelooft in de mogelijkheden van iedereen met cerebrale parese, we ondersteunen en stimuleren ze om alles uit het leven te halen

Dit willen we oplossen

Mensen met CP – jong en oud – hebben een ding gemeen: meedoen is niet vanzelfsprekend. Leven met CP, de juiste zorg vinden, het gaat niet vanzelf. Dan is het fijn als iemand ze een steuntje in de rug geeft. CP Nederland wil die steun zijn, voor mensen met CP en hun naasten.

Dit is waar we trots op zijn

Alles wat we doen, doen we met en voor mensen met cerebrale parese. Ervaringsdeskundigheid zit in ons DNA. Dat geldt voor belangenbehartiging, projecten, producten en ontmoetingen die we organiseren. De is de kracht van onze vereniging. Wij zijn van en voor mensen met CP.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 september 2021

Sector

Welzijn

Doelgroep

Mensen met een beperking

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 421.387

We verspreiden informatie en kennis, volgen ontwikkelingen en hebben contact met zorgprofessionals. We leveren ervaringsdeskundigheid en stimuleren onderzoek. Hierdoor helpen we de zorg de verbeteren. We willen mensen met CP helpen de regie over hun eigen leven te pakken.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 357.304

  1. We ontsluiten alle relevante informatie en kennis over CP zo goed mogelijk voor mensen met CP en hun omgeving.
  2. We schrijven mee aan richtlijnen voor behandeling van CP en zetten ervaringskennis en -deskundigheid in. We stimuleren onderzoek naar beha
  3. We werken samen met partijen in de zorg: onderzoekers, specialisten, therapeuten en beleidsmakers.
  4. Wij voeren projecten samen met anderen uit. Wij zijn onderdeel van een breed netwerk van wetenschappers, onderzoekers, hoogleraren, artsen.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 330.582

Ledencontributie, VWS-subsidie, projectfinanciering, donatie en gelden uit de sponsoractie STEPtember dragen gezamenlijk bij aan de baten.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?