CBF-Erkenningspaspoort

De Special Social Club

Wij geloven dat dansen en sociale interacties basisrechten zijn voor iedereen, niet alleen voor mensen zonder beperkingen.

Dit willen we oplossen

In onze huidige maatschappij zijn drempels omtrent dansen, sporten en sociale contacten leggen soms nog erg hoog voor mensen met een beperking. De Special Social Club zet zich in om deze drempels te verlagen, middels een sociaal platform te bieden voor mensen met een beperking.

Dit is waar we trots op zijn

Wij organiseren evenementen mét en vóór (jong) volwassenen met een beperking! Tijdens deze evenementen verbinden wij mensen met een beperking en mensen 'zonder' een beperking. We bereiken 1.000 mensen met een beperking in omgeving Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Medewerkers

2

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 september 2020

Sector

Welzijn

Doelgroep

Mensen met een beperking

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2021)

€ 115.058

Mensen met een beperking komen in aanraking met cultuur, liefde, vrienden, sporten en uitgaan. En we focussen op bewustwording & spreken een zo groot mogelijke doelgroep aan, niet alleen mensen met een beperking. We stimuleren inclusie; kijken vanuit de wereld van een ander!

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2021)

€ 97.598

  1. Door evenementen te organiseren die niet vanuit een zorg rol worden georganiseerd, maar wel met de nodige veiligheid/verantwoordelijkheid.
  2. Sportactiviteiten organiseren en deelnemen aan reguliere sportevenementen. Vrijwilliger wordt gekoppeld als buddy, om samen doel te behalen.
  3. Online platform waar alle evenementen/activiteiten te vinden zijn voor mensen met een beperking in Nederland!
  4. Maatschappelijke teambuilding uitje; rolstoelbasketbal georganiseerd door ex-paralympiër Paul Toes om bewustwording te vergroten!

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2021)

€ 104.609

De Special Social Club ontvangt jaarlijks geld uit eigen fondsenwerving, ticket bijdrage van deelnemers op de evenementen, fondsen en particuliere donaties.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2021.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?