CBF-Erkenningspaspoort

Familiehuis Daniel den Hoed

Kankerpatiënten en familie kunnen dankzij Familiehuis Daniel den Hoed dichtbij elkaar blijven tijdens onderzoek en behandeling.

Dit willen we oplossen

Als de diagnose kanker wordt gesteld dan slaat dat in als een bom. Niet alleen bij de patient zelf maar ook bij zijn of haar naasten. Machteloosheid overheerst veelal en het enige wat je kunt en wilt doen is elkaar steunen. Dat kan alleen maar als je dichtbij elkaar kunt zijn.

Dit is waar we trots op zijn

We bieden ca. 8.500 kamerovernachtingen p/j aan mensen in een moeilijke fase van hun leven. We bieden hen (a €25,-) een bed dichtbij het ziekenhuis maar vooral een 'warm bad'. Gasten geven aan veel steun te ervaren en zich zonder het Familiehuis geen raad te hebben geweten.

Medewerkers

5

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

100

Erkend sinds

01 juli 2002

Sector

Gezondheid

Doelgroepen

3 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 640.652

Het Familiehuis biedt, in de nabijheid van het Erasmus MC, een warm tijdelijk tweede thuis voor kankerpatiënten en hun familieleden. Tijdens de emotionele periode van ziekte en behandeling kan men, tegen een kleine eigen bijdrage, dichtbij elkaar blijven en elkaar tot steun zijn.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 527.211

  1. Logeerfaciliteit dichtbij het ziekenhuis aanbieden; gasten kunnen op ieder gewenst moment naar hun zieke naaste om hem/haar te steunen.
  2. Contacten tussen lotgenoten bevorderen; men vindt steun bij elkaar, verschillen vervallen en er ontstaan vriendschappen voor het leven.
  3. Gastvrij tijdelijk tweede thuis bieden; verblijf in een huiselijke omgeving met desgewenst een kop koffie, arm om schouder en luisterend oor
  4. Door de geboden faciliteiten en steun in het Familiehuis kan het 'gewone leven' ondanks alles toch een beetje doorgaan.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 924.001

Het Familiehuis ontvangt geen overheidssubsidies. Gasten betalen slechts een kleine eigen bijdrage (€25 kamer/nacht). Een verblijf dient voor iedereen mogelijk te zijn. Het verschil met de werkelijke verblijfskosten dient bekostigd te worden met behulp van giften en donaties.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?