CBF-Erkenningspaspoort

Free Press Unlimited

Iedereen heeft recht op onafhankelijke, betrouwbare en tijdige informatie. om juiste beslissingen te kunnen nemen. People deserve to know.

Dit willen we oplossen

Afbrokkeling persvrijheid (wereldwijd + in NL). Meer veiligheid voor journo's. Aandacht voor belang onafhankelijke journalistiek voor democratie. Meer investering in onafhankelijke media om disinformatie tegen te gaan. Versterking van onafhankelijke media in conflict of exile

Dit is waar we trots op zijn

1. In UA hebben we 1000 journalisten geholpen, 150 hoogwaardige ballistic vesten en > 400 safety kits gestuurd 2. Een motie over noodvisa voor journalisten is door de 2e Kamer goedgekeurd 3. In Syrie werken we met > 50 partners, netwerk van 1300 journo's, bereik 12.5 mio p/m

Medewerkers

58,4

Actief gebied

26 gebieden

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 juli 2011

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

8 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 18.858.964

Free Press Unlimited heeft als missie om onafhankelijk nieuws en onafhankelijke informatie beschikbaar te maken en houden voor iedereen, juist voor mensen in landen waar geen of beperkte (pers)vrijheid is. People deserve to know.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 17.777.064

  1. Het ondersteunen van lokale mediaorganisaties en journo's bij het produceren, ontwikkelen en verspreiden van onafhankelijk nieuws.
  2. Via ons noodfonds Reporters Respond journo's wereldwijd in nood binnen 48 uur helpen.
  3. Het trainen van vrouwelijke journalisten, en het zorgen voor zichtbaarheid en betere positie van vrouwen in de media. Tool ontwikkeling.
  4. Het belang van onafhankelijke journalistiek en de bescherming van journalisten op de internationale agenda houden (d.m.v. lobby & advocacy).

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 22.811.675

Free Press Unlimited ontvangt met name inkomsten van overheden gericht op democratie en mensenrechten en instellingen als de Nationale Postcode Loterij en uit particuliere fondsenwerving

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?