CBF-Erkenningspaspoort

Het Vergeten Kind

100.000 kinderen voelen zich vergeten. We strijden voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar zij zich goed kunnen ontwikkelen.

Dit willen we oplossen

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben omdat er thuis veel problemen zijn. Ons doel is dat kinderen er niet alleen voor staan, zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen.

Dit is waar we trots op zijn

De Week van Het Vergeten Kind, onze jongerenraad The Unforgettables, de Heppie Vakanties & Weekenden, ons eigen Hotel Heppie en het Heppie (t)Huis. Zie www.hetvergetenkind.nl

Medewerkers

44,3

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

659

Erkend sinds

01 oktober 2017

Sector

Welzijn

Doelgroep

Kinderen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 8.169.920

Duizenden kinderen in Nederland krijgen niet de kans om onbezorgd kind te zijn, doordat er thuis veel zorgen, problemen en traumatische gebeurtenissen zijn. Het Vergeten Kind wil dat deze kinderen een toekomst hebben om naar uit te kijken en hun plek vinden in de maatschappij.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 6.021.585

  1. We organiseren Heppie kinderprogramma's die plezier, zelfvertrouwen en positieve herinneringen geven, waardoor de veerkracht wordt vergroot.
  2. We voeren campagne en doen aan beleidsbeïnvloeding waarmee we een structurele verbetering van de zorg voor kinderen aanjagen.
  3. We hebben Heppie (t)Huis opgezet om te laten zien dat het anders kan: een veilige en stabiele woonplek voor uit huis geplaatste kinderen.
  4. De leden van onze jongerenraad The Unforgettables vertellen als ervaringsdeskundigen hun verhalen om de bewustwording te vergroten.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 12.003.106

Wij werven fondsen bij particulieren, bedrijven, non-profit organisaties en (vermogens-)fondsen. Particulieren en organisaties halen dmv acties zelf geld voor ons op. Bovendien ontvangen wij bijdragen vanuit de Vriendenloterij. Voor het Heppie (t)Huis ontvangen wij subsidie.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?