CBF-Erkenningspaspoort

Hoge Veluwe Fonds

Het Hoge Veluwe Fonds werft financiële middelen voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waarmee (natuur)projecten mogelijk worden gemaakt.

Dit willen we oplossen

Wij willen ‘de groene schatkamer van Nederland’ behouden en doorgeven aan volgende generaties. Daarom verduurzamen we het Park, versterken we de biodiversiteit, investeren we in natuureducatie voor jong en oud en verbeteren we de toegankelijkheid voor iedereen.

Dit is waar we trots op zijn

Jaarlijks genieten 600.000 bezoekers van de unieke combinatie van overweldigende natuur, kunst en architectuur. Dit doen we sinds 1935 in een zelfstandig opererende stichting, waarbij we voor de exploitatie van het Park grotendeels (circa 90%) onafhankelijk van subsidies zijn.

Medewerkers

1,79

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 december 2020

Sector

Natuur en milieu

Doelgroepen

7 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2023)

€ 685.886

Wij willen Het Nationale Park De Hoge Veluwe van een duurzame toekomst voorzien, waarmee we de ‘groene schatkamer van Nederland’ kunnen doorgeven aan volgende generaties. Met uw donatie kunnen wij diverse projecten uitvoeren, die hieraan bijdragen.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2023)

€ 441.683

  1. Om de uitzonderlijk hoge biodiversiteit te versterken, planten we klimaatrobuuste bossen aan en initiëren we wetenschappelijk onderzoek.
  2. Investeren we in educatie voor jong en oud over biodiversiteit en het bodemleven, door het ondergrondse museum Museonder te vernieuwen.
  3. Verbeteren we op duurzame wijze de toegankelijkheid voor alle bezoekers, met de vernieuwing van de Parkentrees en onze gratis Witte Fietsen.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2023)

€ 694.330

Stichting Hoge Veluwe Fonds werft financiële middelen voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dankzij de inkomsten uit onder meer particuliere donaties, sponsoring en fondsenwerving, draagt het Fonds bij aan (natuur)projecten van het Park.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2023.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?