CBF-Erkenningspaspoort

ILD Care Foundation

'Je bent meer dan je ziekte'. Bevorderen van 'zorg op maat' voor patiënten met interstitiële longaandoeningen, gericht op de hele mens.

Dit willen we oplossen

Interstitiële longaandoeningen (ILD) zijn meestal onbekende, maar ernstige ziektebeelden. Astma en COPD kent iedereen. De ild care foundation stelt zich ten doel om via informatie en voorlichting hier verandering in te brengen en de zorg voor patiënten met ILD te optimaliseren.

Dit is waar we trots op zijn

Onderzoek, gefaciliteerd door de ild care foundation leidde tot 19 proefschriften en vele publicaties in medische tijdschriften. Helderheid over het gevaar v. blootstelling aan isolatiemateriaal en bestrijdingsmiddelen. Vergoeding biologicals als 3e lijnstherapie bij sarcoïdose.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

2 gebieden

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 juli 2016

Sector

Gezondheid

Doelgroepen

4 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 51.357

Kennis over en behandelingen bij ILD verbeteren. Preventie promoten, want veel ILD, ontstaan bijv. op de werkplek en zijn te voorkomen door goede voorlichting en preventieve maatregelen. Diagnostiek verbeteren en onbegrip wegnemen. Arts-patiënten communicatie verbeteren.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 47.194

  1. Organiseren van Master Classes voor zorgprofessionals en voorlichtingsbijeenkomsten voor ILD-patiënten en betrokkenen.
  2. Voorlichting geven door uitgifte van onze nieuwsbrief 'ild care today', evenals voorlichting-DVD's, video’s en natuurlijk de website.
  3. Begeleiden en financieel mogelijk maken van (medisch) wetenschappelijk onderzoek en innovaties om kwaliteit van patiëntenzorg te verhogen.
  4. Voorlichting en samenwerking met patiëntenverenigingen en b.v. het UWV, huisartsen om onbegrip betreffende ild, bv sarcoïdose, weg te nemen.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 79.152

Donaties

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?