CBF-Erkenningspaspoort

Justice and Peace Nederland

Wij ondersteunen change makers die zich inzetten voor de rechten van vluchtelingen en het beschermen van mensenrechten wereldwijd.

Dit willen we oplossen

Wij steunen acties van lokale change makers en organisaties die zich wijden aan concrete en positieve verandering in hun omgeving. Door hen samen te brengen en de middelen, bronnen en (internationale) contacten te geven om hun doelen te bereiken, dragen we bij aan mensenrechten.

Dit is waar we trots op zijn

Dat we met 135 organisaties, overheden, individuen en lokale change makers samenwerken en met deze netwerken de lokale mensenrechten in Nederland en wereldwijd verbeteren. We maken hierbij een breed publiek bewust van het belang van mensenrechten en hun potentiële impact hierop.

Medewerkers

12,39

Actief gebied

5 gebieden

Vrijwilligers

24

Erkend sinds

01 maart 2019

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

6 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 1.719.104

Wij willen ervoor zorgen dat wereldwijd mensenrechtenverdedigers hun werk kunnen blijven doen. Ook willen wij dat vluchtelingen via veilige routes toegang hebben tot bescherming in Europa en Nederland en dat ze hun leven kunnen opbouwen in de lokale gemeenschap.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 1.506.046

  1. Binnen Samen Hier dragen burgers in Nederlandse steden door community sponsorship bij aan veilige routes voor en integratie van nieuwkomers.
  2. Het Shelter City-netwerk biedt internationale mensenrechtenverdedigers bescherming door tijdelijke opvang, trainingen en netwerkopbouw.
  3. Met events, sociale media en lobby maken wij een breed publiek bekend met mensenrechten in de praktijk.
  4. Met events, sociale media en lobby maken wij een breed publiek bekend met mensenrechten in de praktijk.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 1.899.870

Het werk van Justice and Peace wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, verschillende gemeenten, institutionele donoren en verschillende private fondsen. Ook ontvangen we zo nu en dan kleine donaties.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?