CBF-Erkenningspaspoort

KidsRights

Kinderen zijn changemakers. Wij brengen kinderrechten wereldwijd onder de aandacht en samen met kinderen de wereld in beweging.

Dit willen we oplossen

KidsRights werkt samen met kinderen aan een wereld waarin kinderrechten worden gewaarborgd. KidsRights is ervan overtuigd dat kinderrechten beter nageleefd worden wanneer kinderen zelf meebeslissen over de zaken die hen direct aangaan en zij zelf in actie kunnen komen.

Dit is waar we trots op zijn

De Internationale Kindervredesprijs, jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor kinderrechten wereldwijd. Daarnaast zijn we trots op onze changemakers: kinderen die zelf in actie komen om hun positie te verbeteren. KidsRights ondersteunt hen!

Medewerkers

5,2

Actief gebied

13 gebieden

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 juli 2013

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

3 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 1.396.935

KidsRights zorgt ervoor dat kinderen gehoord worden. Samen met kinderen vragen wij wereldwijd aandacht voor de kracht van kinderen als changemakers en voor de Rechten van het Kind. KidsRights biedt hen een internationaal podium/platform om hun boodschap te delen.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 1.168.460

  1. Internationale Kindervredesprijs De int. prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind die zich inzet voor de rechten van het kind.
  2. KidsRights Index KidsRights Index is de eerste enige ranking die jaarlijks meet hoe rechten van kinderen wereldwijd worden gerespecteerd
  3. KidsRights/State of Youth Samen met kinderen als changemakers inspireren wij een wereldwijde beweging voor kinderrechten.
  4. Onderzoek Onderzoek biedt een wetenschappelijke achtergrond aan onze programma’s om internationale kinderrechten te verbeteren.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 1.336.652

Onze inkomsten zijn afkomstig van bedrijven, fondsen, particuliere donateurs en de overheid.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?