CBF-Erkenningspaspoort

Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika: sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kwetsbare kinderen in ernstige armoede.

Dit willen we oplossen

In Zuid-Afrika groeien 8 miljoen kinderen op in extreme armoede. Deze kinderen hebben te maken met ernstige ondervoeding en gezondheidsrisico’s. Hun lot is verwaarlozing, honger, ziekte, schooluitval, geweld en misbruik. Iemand die liefde en bescherming geeft.

Dit is waar we trots op zijn

Dagelijks geven 1.830 krachtige MAMAS hun liefde en bescherming aan 77.712 kinderen van 0-22 jaar. Dit is structurele hulp. MAMAS zijn trouw, Kinderfonds MAMAS is trouw aan hen. Dit lukt dankzij onze structurele donateurs en de steun van de NPL, bevriende fondsen en bedrijven.

Medewerkers

7,6

Actief gebied

Zuid-Afrika

Vrijwilligers

1

Erkend sinds

01 januari 2004

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

10 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 6.050.904

Sterke lokale vrouwen nemen de meest kwetsbare kinderen onder hun vleugels. Ze zorgen voor eten, medische zorg, hulp bij huiswerk en heel veel liefdevolle aandacht. Alles wat een kind nodig heeft om gezond en kansrijk groot te worden. Zo doorbreken we de cirkel van armoede.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 5.266.651

  1. Het structureel en langdurig steunen & sterker maken van krachtige vrouwen, de MAMAS. Samen vormen zij de Beweging van Hoop in Zuid-Afrika.
  2. Zij bieden kinderen gezonde voeding en een veilige omgeving. Dat laatste is erg belangrijk; 28% van de meisjes wordt voor haar 18e verkracht
  3. Kinderen toegang geven tot onderwijs, inclusief het verzorgen van schooluniformen. (Groot)ouders opvoedvaardigheden bijbrengen
  4. Kinderen toegang geven tot medische zorg.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 6.148.969

Het merendeel van de inkomsten wordt verkregen van structurele maanddonateurs en de Nationale Postcode Loterij. Daarnaast wordt Kinderfonds MAMAS gesteund door kerken, scholen, fondsen, stichtingen en losse donaties & erfenissen van particulieren.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?