CBF-Erkenningspaspoort

Macheo Nederland

Macheo wil zoveel mogelijk kinderen uit de sloppenwijken en het platteland van Thika (Kenia) helpen met een menswaardig bestaan.

Dit willen we oplossen

Veel kinderen in de sloppenwijken en het platteland van Thika (Kenia) hebben weinig kansen op een menswaardig bestaan. Eenvoudigweg doordat ze de pech hebben dat ze op die plek zijn geboren. Deze kwetsbare kinderen hebben scholing nodig, een gezonde maaltijd en een veilige plek.

Dit is waar we trots op zijn

Het lukt ons steeds beter om precies de juiste hulp te bieden en te meten of onze aanpak daadwerkelijk effect heeft. Dat gebeurt via onze unieke, zelfontwikkelde methode, waarmee we zeer kosten-efficiënt kunnen werken. We passen het principe van ‘effective giving’ toe.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Kenia

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 februari 2020

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

4 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Dit gaven we uit in 2022

€ 1.009.009

Macheo kan nu 30.000 kinderen per jaar helpen; Ten opzichte van vorig jaar een groei in lijn met onze ambitie en doelstellingen. Door precies de juiste hulp te bieden en het effect ervan te meten, kan Macheo heel efficiënt werken en meer kinderen een betere toekomst bieden.

Zo bereiken we ons doel

Dit besteedden we in 2022 aan het maatschappelijk doel

€ 987.204

  1. Macheo kijkt naar de specifieke omstandigheden van elk kind in zijn geheel. Wat is nodig, hoe organiseren we zo slim mogelijk de juiste hulp
  2. Onze medewerkers begeleiden gezinnen, geven steun en training aan moeders en tienermoeders.
  3. Gezinnen krijgen hulp bij het opzetten van bedrijfjes, waardoor ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien.
  4. Kinderen krijgen een veilige plek om op te groeien, zoveel mogelijk bij de ouders of familie. Macheo biedt schoolmaaltijden en voedzame pap.

Zo komen wij aan ons geld

Dit waren onze inkomsten in 2022

€ 963.641

D.m.v. de inzet van ons netwerk benaderen wij organisaties, bedrijven en particulieren over de mogelijkheden om ons werk te ondersteunen. Wij benaderen (particuliere) fondsen met het verzoek specifieke interventies te financieren. Wij zijn zeer actief op sociale media.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?