CBF-Erkenningspaspoort

Metakids

Metakids werft fondsen voor noodzakelijk onderzoek naar metabole ziekten, zodat deze behandelbaar of te voorkomen zijn.

Dit willen we oplossen

Metabole ziekten zijn een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Ruim 10.000 gezinnen hebben een of meer kinderen die aan een metabole ziekte lijden. Bijna niemand weet dit. Metakids wil dit veranderen. Er moet meer geld komen voor noodzakelijk onderzoek.

Dit is waar we trots op zijn

Sinds de oprichting in 2005 heeft Metakids al vele miljoenen aan onderzoek besteed. Met steun van de VriendenLoterij investeert Metakids in het landelijk academisch samenwerkingsverband United for Metabolic Diseases (UMD) om metabool onderzoek een belangrijke impuls te geven.

Medewerkers

3,5

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

130

Erkend sinds

01 april 2009

Sector

Gezondheid

Doelgroepen

5 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 2.386.205

Metakids streeft ernaar dat door te investeren in metabool onderzoek en de krachten te bundelen binnen 25 jaar (vrijwel) alle kinderen met een metabole ziekte een behandeling kunnen krijgen en perspectief op een beter leven.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 1.757.153

  1. Metakids werft fondsen voor noodzakelijk onderzoek naar metabole ziekten, zodat deze behandelbaar of te voorkomen zijn.
  2. Via zoveel mogelijk online en offline kanalen vergroten we de bekendheid en zichtbaarheid van metabole ziekten bij het Nederlandse publiek.
  3. Door financiering van UMD, dat tot doel heeft de diagnose en behandeling van metabole ziekten te versnellen en te verbeteren.
  4. We verbinden (grote) gevers en actienemers aan onderzoek, samen met onze ambassadeurs, patiënten en hun ouders. ​

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 2.605.514

Wij werven fondsen bij particulieren, bedrijven, stichtingen en vermogensfondsen. Daarnaast ontvangen wij middelen via de VriendenLoterij/Postcode Loterij.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?