CBF-Erkenningspaspoort

MIND

MIND streeft naar een betere psychische gezondheid van Nederland

Dit willen we oplossen

Ruim 40 procent van de Nederlanders heeft ooit psychische problemen gehad. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen we door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren.

Dit is waar we trots op zijn

Wij hebben diverse activiteiten gericht op het verbeteren van psychische gezondheid bij jongeren. We zijn trots dat we al 2500 lessen van ons onderwijsprogramma hebben gegeven. Een programma met jonge ervaringsdeskundigen die het gesprek aangaan met leeftijdsgenoten in de klas.

Medewerkers

31,8

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 juli 2000

Sector

Gezondheid

Doelgroepen

6 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 4.577.899

MIND wil door openheid het bespreken van en werken aan psychische gezondheid net zo normaal maken als lichamelijke gezondheid. MIND behartigt de belangen van mensen met psychische aandoeningen en hun omgeving en staat voor kwalitatief goede zorg, goede ondersteuning en begrip.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 3.993.009

  1. Peer education en voorlichting bij jongeren door de MIND Young Academy (een schoolprogramma) en de MIND Young Studio (Instagram & Youtube)
  2. Last Man Standing, een publieksevent waarbij deelnemers op een paal staan, met als doel voorlichten d.m.v. het delen van ervaringsverhalen.
  3. Elk jaar organiseert MIND samen met HUMAN de #openup-week bij 3FM. Met deze campagne stimuleren we jongeren om klachten te bespreken.
  4. MIND Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp aan iedereen in Nederland die hierom vraagt. (0900-1450)

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 4.268.648

Inkomsten uit fondsenwerving (donateursprogramma, acties- en evenementen en nalatenschappen), inkomsten loterijen, enkele fondsen op naam en inkomsten uit projectsubsidies.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?