CBF-Erkenningspaspoort

Oxfam Novib

Samen strijden we voor gelijkheid.

Dit willen we oplossen

Oxfam Novib staat achter iedereen die zich inzet voor gelijkheid. Mensen die op hun eigen manier strijden tegen de groeiende verschillen. Tegen onrecht. Tegen klimaatverandering, die de meest kwetsbaren het hardst raakt. Mensen die opkomen voor eerlijke lonen.

Dit is waar we trots op zijn

Met onze totaalaanpak richten we ons zowel op de oorzaken als de gevolgen van extreme ongelijkheid, klimaatverandering, onrecht en oneerlijke systemen. Zo zorgen we ervoor dat miljoenen mensen gesteund worden in de strijd voor gelijkheid. Samen staan we op voor gelijkheid.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

34 gebieden

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 juli 1997

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

16 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 153.709.000

We willen samen met activisten, partnerorganisaties, supporters en donateurs ongelijkheid bij de wortel aanpakken. Huidige systemen houden ongelijkheid in stand en zijn oneerlijk voor velen. Vooral kwetsbare mensen krijgen de hardste klappen. kwetsbaren.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 144.365.000

  1. 1. Wij dragen rechtstreeks bij aan programmawerk en werken wereldwijd met partnerorganisaties en activisten aan duurzaamheid, veiligheid,
  2. 2. Met het publiek, zowel in Nederland als in de landen waar we werken, spreken we overheden en bedrijven aan op hun verantwoordelijkheden.
  3. 3. Door naar het beleid in de praktijk te kijken, kunnen we de oorzaken van ongelijkheid inzichtelijk maken en oplossingen voorstellen.
  4. 4. Samen met partners strijden wij voor de rechten van mensen op de vlucht en helpen getroffen mensen in conflicten en bij rampen.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 151.474.000

Wij ontvangen gelden door donaties van particulieren, bedrijven, loterijorganisaties (NPL) en subsidies vanuit de overheid.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?