CBF-Erkenningspaspoort

Proefdiervrij

Een proefdiervrije wereld voor mens en dier.

Dit willen we oplossen

Jaarlijks worden in Nederland gemiddeld 450.000 dierproeven uitgevoerd. Elk proefdier is er één te veel. Gelukkig vinden we steeds meer manieren om onderzoek te doen zónder dieren. Dit betekent niet alleen minder dierenleed, maar ook betere resultaten voor mensen.

Dit is waar we trots op zijn

Bij Proefdiervrij stoppen we dierenleed. Onze samenwerking met de wetenschap brengt verandering, geen weerstand. Zo worden steeds meer innovatieve methoden zonder dierproeven omarmd. Samen maken we een verschil.

Medewerkers

10

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 juli 2000

Sector

Dieren

Doelgroepen

3 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 2.746.902

Een wereld zonder proefdieren. Ons doel: geen enkel dier hoeft nog proefdier te zijn. We strijden tegen dierenleed én een betere, gezondere toekomst voor ons allemaal.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 2.156.399

  1. Financieren van proefdiervrij wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.
  2. Creëren van bewustzijn in de maatschappij over het probleem (de dierproef) en de oplossing (proefdiervrij onderzoek).
  3. Politieke lobby voeren om proefdiervrije innovatie op de agenda te krijgen en te houden en meer financiering te bewerkstelligen
  4. Inspireren en uitdagen van wetenschap, gezondheidsfondsen, politiek, publiek en achterban om samen te werken en om te denken.Het kan anders!

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 3.134.805

Het overgrote deel (99%) van het geld dat wij te besteden hebben, is afkomstig van particuliere donateurs. De overige 1% bestaat uit baten van bedrijven, verbonden organisaties en subsidies van overheden.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?