CBF-Erkenningspaspoort

Red een Kind

Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede en nood.

Dit willen we oplossen

Veel kinderen groeien in armoede op. Elke dag sterven er 15.000 kinderen onder de vijf jaar aan de gevolgen van armoede. Dat vinden wij verschrikkelijk. Met onze aanpak willen we in zeven jaar tijd de armoedespiraal voor gezinnen doorbreken.

Dit is waar we trots op zijn

De impact van ons werk is groot. Er verandert veel in de dorpen en de gezinnen. De resultaten van elk project meten we zorgvuldig, zodat we die ook kunnen laten zien. Het is enorm motiverend om te zien hoe mensen binnen een paar jaar armoede te boven komen en zelfredzaam zijn.

Medewerkers

36,2

Actief gebied

9 gebieden

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 januari 1999

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

11 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 15.124.601

Een kansrijke toekomst voor elk kind.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 13.033.636

  1. We helpen ouders om voldoende inkomen te verdienen om voor hun gezin te zorgen. Dat doen we via trainingen en zelfhulpgroepen.
  2. We helpen jongeren om vol zelfvertrouwen in het leven te staan en zodat ze later werk kunnen vinden door het aanleren van vaardigheden.
  3. We zorgen voor een goede start in het leven van de jongste kinderen via het stimuleren van peuter/kleutercentra en een goed sociaal systeem.
  4. Bij rampen of oorlog verlenen we noodhulp en zorgen we bijvoorbeeld voor eten, medische zorg, onderdak en veilige plaatsen voor kinderen.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 14.840.949

Allereerst werft Red een Kind fondsen door sponsoring van kinderen en families via haar achterban (particulieren, kerken, scholen, bedrijven en stichtingen). Daarnaast worden fondsen geworven bij de overheid, via acties derden en bij vermogensfondsen.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?