CBF-Erkenningspaspoort

Rising Stars

Kinderen en jong-volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking in Ghana kansen bieden op groei en ontwikkeling.

Dit willen we oplossen

Het uitsluiten van kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking uit de samenleving, waardoor zij geen of te weinig kansen krijgen om zich te ontwikkelen als mens en burger in de samenleving van met name Ghana in West Afrika.

Dit is waar we trots op zijn

Stap voor stap ontwikkelt zich een veilige zorgboerderij voor 10-12 kinderen/jongeren met een beperking op eigen grond onder leiding van een Ghanese NGO. Rising Stars ondersteunt hiernaast zelf ook 40 kinderen/jongeren in hun thuis- , school-situatie of dagbestedingssituatie.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Ghana

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 juli 2016

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

5 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 22.077

Het bieden van: 1. een veilige woon- en leefsituatie voor 10-15 kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking in Offinso e.o., en 2. een positieve dagbesteding voor 40 jongvolwassen mensen met een verstandelijke beperking in Tamale, Ghana en

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 20.854

  1. Het realiseren van een Zorgboerderij voor een kleine groep kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking in Offinso.
  2. Het bieden van positieve voorlichting over de mogelijkheden van mensen met een beperking in een veilige woon- en dagbestedingssituatie.
  3. Het bieden van ondersteuning aan kinderen/volwassenen met een verstandelijke/meervoudige beperking in hun thuissituatie.
  4. Bieden van dagbesteding of ambulante ondersteuning aan thuiswonende kinderen/volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 27.131

Via donaties van donateurs, fondsen, en ( kerkelijke ) organisaties. Via sponsoring door een social business organisatie. Via verkoop van Ghanese kunstnijverheid tijdens diverse markten of vanuit huis. Incidenteel via een benefiet concert.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?