CBF-Erkenningspaspoort

Running Blind

Hardlopen en Nordic Walking voor iederéén met een visuele beperking mogelijk maken.

Dit willen we oplossen

De positieve effecten die hardlopen op het fysieke en mentale welbevinden heeft, moeten voor iedereen met een visuele beperking bereikbaar zijn. In brede zin: Running Blind stimuleert deelname door- en integratie van mensen met een visuele beperking in de loopsport.

Dit is waar we trots op zijn

We zijn onder andere trots op onze samenwerkingspartners en op het eerste Nederlands Kampioenschap (NK) Running Blind. Dit NK is een samenwerking tussen de Atletiekunie, de Stichting Zevenheuvelenloop, Running Blind, Nationale-Nederlanden en het Fonds Gehandicaptensport.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 september 2016

Sector

Welzijn

Doelgroepen

2 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 30.445

Het plezier van buiten hardlopen en Nordic Walking voor zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking mogelijk te maken. Hardlopen met een buddy is een heel toegankelijke sport voor mensen met een visuele beperking. Running Blind helpt je dankzij 15 jaar ervaring veilig op pad

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 26.375

  1. Uitbreiding van het regiogroepen bij reguliere atletiekverenigingen en loopgroepen: inclusief sporten voor mensen met een visuele beperking
  2. Het uitdragen van de specifieke kennis over de optimale vorm van veilig en plezierig hardlopen met een visuele beperking.
  3. Via een gedifferentieerde aanpak los van loopervaring en ambitie vooral ook niet- sporters / beginnende hardlopers te motiveren.
  4. Met hardloop activiteiten belangstelling bij het brede publiek genereren om aangepast sporten beter in de samenleving te integreren.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 37.846

Voor financiering wordt een beroep gedaan op landelijk opererende fondsen en sponsoring door bedrijven. Voor specifieke projecten gericht op onderzoek en innovatie wordt naar projectfinanciering gezocht die aansluit bij het onderwerp.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?