CBF-Erkenningspaspoort

SailWise

Mensen met een beperking kennis laten maken met de meerwaarde van actieve watersport en laten genieten van een ultiem gevoel van vrijheid.

Dit willen we oplossen

Mensen met een handicap kunnen helaas niet altijd volop participeren in de samenleving. SailWise staat voor toegankelijke watersport. Door de deelname te faciliteren en te bevorderen, hebben meer mensen met een beperking profijt van de meerwaarde van watersport.

Dit is waar we trots op zijn

Gelijkwaardigheid en respect en ieder mens benaderen zoals je dat zelf ook wilt, is waar SailWise in gelooft en van essentieel belang en schept de basis waarin iedereen zijn handicap kan vergeten, iedereen leert denken in mogelijkheden en verschillen en vooroordelen wegvallen.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

212

Erkend sinds

01 februari 2019

Sector

Welzijn

Doelgroepen

2 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Dit gaven we uit in 2021

€ 816.937

Actief en zelfstandig watersporten draagt bij aan fysieke en mentale onafhankelijkheid van mensen met een handicap en hun integratie. Deelname draagt bij aan zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, stressbestendigheid en accepteren en opnieuw leren kennen van het eigen lichaam.

Zo bereiken we ons doel

Dit besteedden we in 2021 aan het maatschappelijk doel

€ 648.583

  1. Het aanbieden en faciliteren van toegankelijke watersportactiviteiten op vier verschillende volledig aangepaste accommodaties.
  2. Het financieel toegankelijk houden van het watersportaanbod voor mensen met een beperking.
  3. Promotie van de watersportactiviteiten (en de meerwaarde van de activiteiten) voor mensen met een beperking.

Zo komen wij aan ons geld

Dit waren onze inkomsten in 2021

€ 888.353

Ongeveer 50% van de inkomsten betreffen de eigen bijdrages van deelnemers en groepen. De handicapgebonden meerkosten worden gefinancierd met fondsenwerving. 80% van de financiering van de meerkosten verloopt via aanvragen bij vermogensfondsen. 20% via donateurs en sponsoren.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2021.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?