CBF-Erkenningspaspoort

The Hunger Project

The Hunger Project werkt aan een wereld zonder honger. Want het kan wél.

Dit willen we oplossen

The Hunger Project werkt aan een wereld zonder honger. Samen met gemeenschappen pakken we de oorzaken van honger aan. En bieden we het hoofd aan armoede, genderongelijkheid, conflict en klimaatverandering. Op weg naar een bloeiende toekomst voor iedereen.

Dit is waar we trots op zijn

The Hunger Project heeft de afgelopen jaren duizenden lokale vrijwilligers getraind. Dit netwerk van changemakers maakt het verschil voor hun 12,4 miljoen dorpsgenoten in 9.500 dorpen op het platteland van Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika.

Medewerkers

13,6

Actief gebied

13 gebieden

Vrijwilligers

10

Erkend sinds

01 januari 2009

Sector

Internationale hulp en mensenrechten

Doelgroepen

5 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 12.516.367

The Hunger Project gelooft dat honger onacceptabel is en dat voedzaam eten een mensenrecht is. Dat alle mensen gelijk zijn. Dat verandering begint bij mensen zélf. We geloven in weerbaarheid en kracht. En bovenal geloven we in een wereld zonder honger.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 11.917.133

  1. Wij mobiliseren mensen om in actie te komen en moedigen hen aan om hun stem te laten horen - en zo zelf hun situatie te verbeteren.
  2. Empowerment van vrouwen: we trainen vrouwen in leiderschap, ondernemerschap en voedselzekerheid. Zo kunnen zij zelf actie ondernemen.
  3. Kracht van lokaal bestuur: we werken slim samen met lokale overheden. Met kennis kunnen mensen hun rechten claimen bij hun lokale overheid.
  4. Bij honger spelen omgeving, water, onderwijs, landbouw, gezondheidszorg en gendergelijkheid een rol. Dat pakken we dus allemaal aan.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 12.254.743

Onmisbaar voor The Hunger Project zijn de investeerders die samen met ons optrekken. Tientallen ondernemers, bedrijven, stichtingen, (vermogens-)fondsen en particulieren maken ons werk mogelijk. Zij openen hun netwerk, werven zelf actief fondsen of dragen financieel bij.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?