CBF-Erkenningspaspoort

Vier het Leven

Doorbreken van eenzaamheid en voorkomen van sociaal isolement onder ouderen door sociaal-culturele activiteiten te organiseren.

Dit willen we oplossen

Vier het Leven zorgt ervoor dat ouderen in Nederland mee blijven doen, door er samen met anderen op uit te gaan naar culturele activiteiten. Doel is eenzaamheid verminderen.

Dit is waar we trots op zijn

Vier het Leven werkt op een positieve manier aan eenzaamheid. Ouderen en vrijwilligers voelen zich trots om onderdeel te zijn van de organisatie. De gezelligheid en de belevenis maakt dat ouderen weer het gevoel hebben erbij te horen, bij de maatschappij en ertoe doen (zingeving)

Medewerkers

20,7

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

1650

Erkend sinds

01 maart 2017

Sector

Welzijn

Doelgroepen

3 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 2.237.470

Vier het Leven is een goede doelen-organisatie waarbij vrijwilligers het netwerk van ouderen in een kwetsbare situatie vergroten door hen mee uit te nemen naar theater, musea etc. en hen weer in contact te brengen met anderen en te laten genieten van culturele belevenissen.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 1.890.208

  1. Vrijwilligers bieden persoonlijke begeleiding. Onze kracht zit in verbinding, gelijkwaardigheid, persoonlijke aandacht en gastvrijheid.
  2. Vervoer, begeleiding van deur tot deur, gezelligheid en samen genieten van een culturele activiteit
  3. Organisatie van (online) en sociaal culturele activiteiten met begeleiding, die plaatsvinden in theaters, concertzalen, bioscopen en musea.
  4. Wij nemen de drempels weg die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan. Dankzij actief en betrokken vrijwilligers wordt dit mogelijk.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 2.060.263

Vier het Leven wordt gefinancierd door bijdragen van (vermogens)fondsen, goededoelenloterij, gemeentelijke subsidies, particuliere donaties, sponsoring van bedrijven, eigen bijdrage deelnemers, overige subsidies en nalatenschappen.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?