Nieuws

In de Spotlights: Bartiméus Fonds

Bartiméus Fonds zet zich in voor mensen die slechtziend of blind zijn en die willen participeren in de maatschappij.  De organisatie werft fondsen voor excellente zorg en innovatieve projecten. Met de innovatie in onderzoek, onderwijs en technologie maakt Bartiméus Fonds de wereld toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Deze week staat Bartiméus Fonds bij ons in de Spotlights.

Zijn er bijzondere momenten die jullie hebben meegemaakt als organisatie of hebben jullie een leuk nieuwtje? Zou je hier iets over willen vertellen?
Het 100-jarig bestaan in 2015 was voor ons een heel bijzondere mijlpaal. Daarnaast het overgaan op onze nieuwe rechtsvorm, naam en huisstijl in 2019. In de coronatijd was onze maaltijdactie voor bewoners en zorgmedewerkers van de zorgwoningen van Bartiméus een groot succes. Voor de komende tijd kijken we uit naar ons evenement ‘100% Bartiméus Live!’ op 10 mei a.s.

Waarom hebben jullie de Erkenning aangevraagd? Dachten jullie lang na over het aanvragen?
Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn over onze doelstelling, projecten, inkomsten en bestedingen. De CBF-Erkenning laat nog een keer extra zien dat wij daar voor staan. Over het aanvragen van de Erkenning hebben we niet lang nagedacht. Wij vinden het een positieve ontwikkeling dat het CBF zorgt voor een onafhankelijke controle. Dat is niet alleen goed voor het Bartiméus Fonds, onze stakeholders en donateurs, maar voor de hele branche van goede doelen.

Op welke manieren dragen jullie uit Erkend te zijn? En waarom hebben jullie ervoor gekozen het op deze manier te doen?
Wij vermelden het CBF-logo op al onze huisstijl-items en ander drukwerk (zoals brochures, magazines, mailingen, etc.) Ook vermelden we het logo op onze website, e-nieuwsbrief en in de bio’s van onze socialemediakanalen. Op onze website vermelden we ook het CBF-Erkenningspaspoort. Tevens besteden we in ons jaarverslag een paragraaf aan onze CBF-Erkenning. Zo is het voor iedereen waar wij contact mee hebben vrijwel niet te missen dat wij een CBF-Erkend Goed Doel zijn.

Hoe is het traject van de Erkenning aanvragen verlopen?
Dit traject was in 2000/2001, de medewerkers die er toen bij betrokken waren, werken inmiddels niet meer bij het Bartiméus Fonds.