Nieuws

In de spotlights: Zwaluwen Jeugd Actie

Eén keer per maand zetten wij een van onze Erkende Goede Doelen in de spotlights. Wat drijft deze organisaties, wat zijn de uitdagingen en hoe draagt de Erkenning bij aan hun werk?
Delen

Wat is het mooiste aan jullie werk?

Het mooiste aspect van ons werk is dat we met onze subsidiemogelijkheden voor voetbalverenigingen een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan de kansen voor kinderen met een beperking om veilig te kunnen voetballen. Het geeft iedere keer veel energie wanneer we inspirerende voorbeelden van deze impact zien. Bovendien kunnen we met onze actie financiële ondersteuning bieden aan het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren voor hun wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. En daarnaast kunnen we KNVB Passend Voetbal in staat stellen om aangepaste voetbalvormen voor kinderen met een beperking te faciliteren. Heel fijn dat we ook van deze organisaties veel waardering ontvangen.

Jullie zijn sinds 2017 Erkend. Hoe draagt de Erkenning bij aan jullie stichting?

We zijn trots dat we inmiddels al 5 jaar een Erkend Goed Doel zijn. Door de Erkenning weten deelnemers aan de Zwaluwen Jeugd Actie, hun ouders en alle andere betrokkenen dat ze te maken hebben met een betrouwbare goededoelenorganisatie die de opbrengsten zorgvuldig beheert.

Wat vinden jullie de belangrijkste rol van het CBF?

Het CBF helpt ons als bestuurders van een goededoelenorganisatie ook om scherp te blijven en voortdurend te reflecteren op zaken als goed bestuur, transparantie en de publicatie van gegevens.

Wat is jullie grootste uitdaging geweest?

De grootste uitdaging is toch wel om de naamsbekendheid en doelstellingen van onze actie op peil te houden en te verbeteren. Er verandert namelijk veel binnen de voetbalclubs, zoals wisselingen van bestuursleden. En dat zijn nou juist de mensen die we nodig hebben om de (jeugd)leden te bereiken. Dit is ook een van de kernpunten in ons beleidsplan.
Daarnaast streven we er voortdurend naar om de jaarlijkse opbrengst van de actie op peil te houden en bij voorkeur te verhogen.

Is er nog iets wat jullie willen toevoegen?

Vrijwilligerswerk in een goededoelenorganisatie geeft veel voldoening. Hoewel Nederland al ongeveer 1,5 miljoen actieve vrijwilligers heeft op verschillende gebieden, blijft er nog steeds een grote behoefte aan uitbreiding. We willen iedereen aanmoedigen om niet alleen als donateur, maar ook als vrijwilliger betrokken te zijn bij een goed doel!

Het doel van Zwaluwen Jeugd Actie is om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van voetbal. Daarom ondersteunt Stichting Zwaluwen Jeugd Actie verschillende projecten zodat kinderen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking toch kunnen voetballen.

Bekijk hier het Erkenningspaspoort