Save the Date: 27 november Impact Event 2020

Op vrijdag 27 november vindt het online Impact Event 2020 van 10-13 uur plaats. Het programma staat volledig in het teken van kennisdeling en inspiratie op het gebied van impact. Zo is er een workshop over de Impactwijzer, kan je speeddaten met collega’s en debatteren in ons Lagerhuis. Bovendien zal de Impact Challenge Award worden uitgereikt. Graag presenteren we hieronder in het kort de vijf finalisten van de Impact Challenge Award. Zij zullen tijdens het event hun cases pitchen voor de jury en online deelnemers. 

Amref Flying Doctors deelt haar reis richting een werkwijze waarin ze op programmatisch niveau is gaan werken met een Theory of Change (ToC) om zo nog effectievere programma’s in Afrika te kunnen realiseren.

De Hartstichting geeft inzicht in hoe zij een aantal jaren geleden door het formuleren van een centrale en meetbare impactdoelstelling doelgerichter zijn gaan werken. Daardoor kunnen zij op een breed speelveld met beperkte middelen continu werken aan creativiteit en innovatie.

De Leprastichting laat zien hoe ze door het intensiveren van bestaande partnerschappen en het actief betrekken van nieuwe partners, actief zijn gaan bijdragen aan de preventie van leprabesmettingen. Zo realiseren ze duurzame impact.

The Hunger Project deelt resultaten van een impactevaluatie die zij in 2019/2020 liet uitvoeren op twee afgeronde programma’s in Ghana en Malawi. De organisatie geeft inzicht in hoe de resultaten van die evaluatie bijdragen aan een herijking van de Afrikastrategie.

Trees for All laat zien hoe ze een geïntegreerde aanpak hebben ontwikkeld op verschillende niveaus in de organisatie om zo hun impact beter in kaart kunnen te brengen en hierover te communiceren.

Samen met een vakjury kiezen de deelnemers tijdens het event de winnaar van de Impact Challenge Award 2020. De jury bepaalt 65% en de publieksscore 35% van het eindcijfer. De winnende organisatie van de Impact Challenge Award 2020 gaat met een impactdeskundigenteam van ABN AMRO aan de slag om de volgende stap te maken in het realiseren van meer impact.

Alle Erkende Goede Doelen ontvangen binnenkort per mail een officiële uitnodiging voor het Impact Event en kunnen zich dan ook aanmelden voor de workshops. Meer informatie is te vinden op de website van de Impact Challenge.

De Impact Challenge is een sectorbreed initiatief van Erkende Goede Doelen, de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos en Toezichthouder CBF. Impact Centre Erasmus, PwC en ABN AMRO zijn partner van de Impact Challenge.