CBF-Erkenningspaspoort

AAP

Wij geven om dieren; wij vangen ze op waar nodig en werken tegelijkertijd aan duurzame oplossingen. AAP dweilt met de kraan dicht!

Dit willen we oplossen

In Europa worden veel exotische niet-gedomesticeerde zoogdieren door menselijk handelen in hun welzijn aangetast; deze dieren horen niet thuis in de huiskamer of een circustent, geen slachtoffer te zijn van illegale handel of op een ander manier te worden geschaad in hun welzijn.

Dit is waar we trots op zijn

Door meer dan 50 jaar vele dieren op te vangen, heeft AAP ruime expertise opgebouwd. Deze expertise brengt ons aan tafel bij Europese overheden. Zo heeft dit in Spanje in korte tijd geleid tot een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen in in bijna alle regio's.

Medewerkers

93,2

Actief gebied

20 gebieden

Vrijwilligers

207

Erkend sinds

01 juli 1998

Sector

Dieren

Doelgroep

Dieren

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 9.536.812

Dat exotische niet-gedomesticeerde zoogdieren niet meer worden gebruikt als huisdier of voor vermaak en geen slachtoffer meer zijn van illegale handel.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 7.781.421

  1. Opvang & rehabilitatie van dieren in nood: we helpen dieren in nood, bieden hulp bij handhaving en maken de problematiek tastbaar.
  2. Wetgeving & beleid: we zorgen voor het verbeteren van wet- en regelgeving om welzijnsproblemen te voorkomen en zien toe op de handhaving.
  3. Voorlichting: we informeren het algemene publiek over de dierenwelzijnsproblematiek.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 11.684.866

Het werk van AAP wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door donaties in geld, Airmiles of bijv. cartridges van particulieren. Daarnaast ontvangt AAP een jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij. Alleen de opvang van voormalig BPRC-chimpansees wordt door de overheid gefinancierd.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?