Onderzoek

Ontdek en Analyseer met CBF-Data

Het CBF verzamelt en valideert al sinds 1925 data van alle Erkende Goede Doelen. Onze uitgebreide database biedt unieke inzichten in trends en ontwikkelingen binnen de sector, wat essentieel is voor onderzoek, beleidsvorming en sectorgroei.

Doe Eigen Analyses met onze Data

Wil je dieper duiken in de wereld van goede doelen? Met onze datasets kun je zelf analyses uitvoeren. Vraag een dataset aan en ontvang een adviesgesprek met onze data-analist. We vragen een bijdrage voor het uitzoeken van de data en het gesprek.

Via het Register Erkende Goede Doelen kan je een aantal basisgegevens van goede doelen raadplegen:

  • Sector

  • Status van de Erkenning

  • Categorie binnen de Erkenningsregeling

Via het register link je door naar de Erkenningspaspoorten. Hier zie je in een oogopslag de belangrijkste informatie over een Erkend Goed Doel, zoals de doelstelling, opbrengsten en uitgaven.

Samenwerkingen en Enabling Partners

Het CBF biedt unieke samenwerkingsmogelijkheden als kennispartner of enabling partner. Samen met onze kennispartners werken we aan wetenschappelijk onderzoek, waarbij we onze gecombineerde expertise inzetten om de goede doelen sector beter te begrijpen en te ondersteunen. 

Onze enabling partners gebruiken de CBF-Analysetool voor het opstellen van adviesrapporten, gebaseerd op de rijke gegevens uit de CBF-Database. Deze samenwerkingen zijn op maat gemaakt en richten zich op de specifieke inhoud en doelen van het partnerschap, wat bijdraagt aan onze gezamenlijke missie om de sector van goede doelen te versterken en verder te professionaliseren. Zie ook onze onderzoeksrapporten.

Met onze enabling partners werken we samen om de CBF-data beschikbaar te maken voor hun klanten. Hiervoor hebben deze partners toegang tot de CBF-Analysetool. Daarnaast denken enabling partners mee over verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. 

Dataset Aanvragen

Heb je interesse in een dataset of wil je meer weten over de CBF-data? Neem contact met ons op via data@cbf.nl of bel 020 – 417 00 03.

Belangrijke Voorwaarden

Voor het gebruik van onze data gelden specifieke voorwaarden. Lees deze zorgvuldig in onze algemene voorwaarden: Algemene Voorwaarden Gebruik CBF-Data.

Dataset aanvragen

Wil je meer weten over de CBF-data of heb je interesse in een dataset? Neem contact met ons op via data@cbf.nl of 020 – 417 00 03