Onderzoek

CBF-data gebruiken

CBF-database

Met de data van het CBF krijg je inzicht in trends en ontwikkelingen in de sector. Het CBF verzamelt en controleert kwalitatieve en kwantitatieve data van Erkende Goede Doelen én niet-erkende organisaties. De financiële gegevens gaan terug tot 1994. Daarmee is onze database de meest uitgebreide database van de sector. We analyseren en combineren de data. Deze informatie plaatsen we in een bredere maatschappelijke context.

Bekijk zelf de openbare data

Via het Register Erkende Goede Doelen kan je een aantal basisgegevens van goede doelen raadplegen:

  • Sector

  • Status van de Erkenning

  • Categorie binnen de Erkenningsregeling

Via het register link je door naar de Erkenningspaspoorten. Hier zie je in een oogopslag de belangrijkste informatie over een Erkend Goed Doel, zoals de doelstelling, opbrengsten en uitgaven.

Dataset aanvragen: de voorwaarden

Wanneer je zelf analyses wil maken met de CBF-data, kan je een dataset bij ons aanvragen. Je betaalt een bijdrage voor het uitzoeken van de benodigde data en een adviesgesprek met onze data-analist.

Voor het gebruik van onze data stellen we voorwaarden. Hierover lees je meer in onze algemene voorwaarden gebruik CBF-data. Het CBF kan dataverzoeken altijd afwijzen of aanvullende voorwaarden stellen.

Partners van het CBF

We werken samen met verschillende kennispartners, zoals wetenschappers aan de VU, Radboud Universiteit en UvA. Samen doen we wetenschappelijk onderzoek. Zo vergroten we het inzicht in de goededoelensector. Onze onderzoeksrapporten vind je hier.

Met onze enabling partners werken we samen om de CBF-data beschikbaar te maken voor hun klanten. Hiervoor hebben deze partners toegang tot de CBF-Analysetool. Daarnaast denken enabling partners mee over verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. 

Lees hier meer over onze samenwerkingen en partners.

Dataset aanvragen

Wil je meer weten over de CBF-data of heb je interesse in een dataset? Neem contact met ons op via data@cbf.nl of 020 – 417 00 03