Onderzoek

CBF-data gebruiken

Het CBF heeft de meest uitgebreide en gevalideerde database over de Nederlandse goededoelensector. Met onze kennis helpen we je graag bij het vergroten van jouw inzicht in de goededoelensector.

Data > Informatie > Kennis

Het CBF verzamelt en valideert kwantitatieve en kwalitatieve data van goede doelen. We analyseren en combineren deze data om er relevante en toepasbare informatie van te maken. We creëren kennis door deze informatie in de bredere maatschappelijke context te plaatsen. Deze kennis delen we graag met de sector. Zo helpen we je bij het vergroten van jouw inzicht in de sector en het maken van beter geïnformeerde keuzes.

Openbare data raadplegen

Via het openbare Register goede doelen kun je een aantal basisgegevens van de goede doelen raadplegen, waaronder de sector, status van de Erkenning en categorie binnen de Erkenningsregeling. Het register linkt door naar de Erkenningspaspoorten, waarin je de belangrijkste kerninformatie van een goed doel ziet. Dit is een combinatie van informatie die het goede doel bij ons aanlevert en gegevens uit de CBF-Database.

CBF-database

De CBF-database bevat gevalideerde data van alle Erkende Goede Doelen, aangevuld met data van niet-erkende organisaties die actief fondsen werven en hun jaarverslaggeving publiceren. De financiële gegevens gaan terug tot en met 1994. Hiermee is de CBF-database de meest uitgebreide en gevalideerde database over de Nederlandse goededoelensector.

Met de data kan je inzicht krijgen in trends en ontwikkelingen in de sector, doorsnedes maken van de sector en gedetailleerde financiële gegevens bekijken. Het Erkenningspaspoort laat een selectie hiervan zien, maar je kunt de gegevens uit de CBF-Database ook aanvragen via een dataverzoek. Zo kun je zelf analyses maken met de data.

Onze partners

De CBF-Database bevat waardevolle gegevens die bijdragen aan het vergroten van de kennis over de sector van goeddoen. Hiervoor werken we samen met onze kennispartners, onder meer door samen op te trekken in wetenschappelijk onderzoek.

Het CBF werkt samen met verschillende partners. Met onze kennispartners vergroten we het inzicht in de goededoelensector, onder meer door samen op te trekken in wetenschappelijk onderzoek. Onze partners zijn Vrije Universiteit, Radboud Universiteit, Impact Centre Erasmus en PwC. Voor een lijst van onze partners, zie de pagina Samenwerking en partners.

Met onze enabling partners werken we samen om hun klanten zo goed mogelijk te voorzien van relevante informatie en kennis. Enabling partners hebben daarvoor toegang tot de CBF-Analysetool en denken mee over verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Onze enabling partners zijn de charity desks van ABN AMRO Mees Pierson en Van Lanschot Kempen, en brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.

Dataset op verzoek

Wil je meer weten over de afdeling Informatie & Kennis of heb je interesse in een dataset? Graag horen we naar welke data je op zoek bent en waarvoor je die wilt gebruiken. Neem contact met ons op via data@cbf.nl of 020 - 417 00 03.

Voorwaarden

Wanneer je een dataset afneemt, dan brengen we een vergoeding in rekening ter dekking van de kosten voor de selectie van de benodigde data en een consult met onze data-analist. Je leest hierover meer in de voorwaarden.

Voor het gebruik van onze data stellen we een aantal voorwaarden. Ook gelden er beperkingen voor welke data we beschikbaar stellen. We hebben dit overzichtelijk uiteen gezet in onze algemene voorwaarden gebruik CBF-data. We houden ons het recht voor om dataverzoeken af te wijzen of aanvullende voorwaarden te stellen.