CBF-Erkenningspaspoort

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Het NMF stelt hoogwaardige instrumenten ter beschikking aan musici, zodat zij zich optimaal in hun carrière kunnen ontwikkelen.

Dit willen we oplossen

Door de hoge prijzen voor muziekinstrumenten en een verslechterende inkomenssituatie voor musici, voorziet het NMF een groeiend tekort aan betaalbare instrumenten in het hogere prijssegment. Om dat tekort te ondervangen, streeft het NMF naar uitbreiding in het hoge segment.

Dit is waar we trots op zijn

De collectie omvat ruim 500 kwalitatief hoogwaardige muziekinstrumenten en 250 strijkstokken. Zowel antieke als hedendaagse instrumenten worden met zorg en aandacht behouden, niet in vitrines achter glas, maar in handen van bevlogen professionele musici en muziekstudenten.

Medewerkers

5,2

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

6

Erkend sinds

01 januari 1999

Sector

Kunst en cultuur

Doelgroepen

2 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 1.163.000

Een passend instrument is cruciaal voor professionele musici. Onze investeringen in instrumenten zitten sinds 2022, door andere jaarrekeningregels, helaas niet in de getoonde percentages. Inclusief de investeringen is het beeld: Maatschappelijk doel 76%, Werving 18% en B&A 6%.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 645.000

  1. Onze investeringen in instrumenten zitten sinds 2022, door aangescherpte jaarrekeningregels, helaas niet meer in de getoonde percentages.
  2. Ontwikkeling van muzikaal talent door het uitlenen van instrumenten aan professionele musici en conservatoriumstudenten.
  3. Het NMF begeleidt muziekstudenten bij het maken van de juiste keuze van een instrument en biedt musici de mogelijkheid tot podiumervaring.
  4. Het NMF rekent het tot haar taak instrumenten uit de belangrijke Nederlandse vioolbouwschool (ons nationaal cultureel erfgoed) te behouden.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 1.591.000

Het NMF ontvangt geen subsidie van de overheid. Onze inkomstenbronnen zijn: inkomsten uit particuliere donaties, inkomsten van particuliere stichtingen/fondsen en inkomsten uit bruikleenvergoeding musici. Circa 91% is afkomstig van particulieren die geven bij leven en nalaten.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?