Nieuws

Introductie van het wereldwijde netwerk: Charity Monitoring Worldwide

Vorige week heeft Charity Monitoring Worldwide (voorheen bekend als ICFO) haar nieuwe naam geïntroduceerd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering in New York. Charity Monitoring Worldwide is het wereldwijde netwerk van organisaties die toezicht houden op goede doelen.

Anna Benavides: "Als voorzitter van Charity Monitoring Worldwide ben ik trots op de lancering van ons nieuwe naam. Ons netwerk van 20 toezichthouders op goede doelen over de hele wereld stelt gevers in staat om een verschil te maken. De leden van CMW dragen bij aan de professionaliteit van non-profitorganisaties wereldwijd. Met onze nieuwe naam zetten we een volgende stap in het creëren van meer bekendheid voor ons netwerk.”

Charity Monitoring Worldwide (CMW) brengt toezichthoudende organisaties uit 20 verschillende landen samen: Verenigde Staten, Duitsland, Oostenrijk, Brazilië, Burkina Faso, Canada, Tsjechië, Frankrijk, India, Italië, Japan, Luxemburg, Mexico, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Nederland en Oekraïne. Samen houden we toezicht circa 7000 NGO's in Europa, Azië en Amerika.

CMW draagt bij aan de versterking van elk van haar leden door het uitwisselen van ervaringen en nieuwe ontwikkelingen in de goededoelensector. CMW (sinds 1957) is ontstaan uit de collectieve visie van nationale toezichthouders die de behoefte hadden aan een internationale standaard voor de beoordeling van goede doelen.

Het CBF is trotse lid van Charity Monitoring Worldwide.

Ga voor meer informatie naar www.charitymonitoringworldwide.org

Contact voor de pers: Diana Dekker, d.dekker@cbf.nl

Read the press release in English.