Donderdag 12 november - Webinar ''Een vuist voor impact''

Het CBF, Toezichthouder Goede Doelen, heeft samen met het Impact Centre Erasmus en PwC de belangrijkste uitdagingen op het gebied van impactmanagement in kaart gebracht en teruggebracht tot vijf simpele vragen. In de nieuwste CBF-sectorreflectie over impact wordt duidelijk waar goededoelenorganisaties voor staan als het gaat om hun impactmanagement.

Donderdag 12 november vindt het derde webinar over impact plaats. In dit tweede webinar gaat Gerjob Lootens (CBF) samen met Karen Maas (academisch directeur Impact Centre Erasmus) dieper in op twee van de vijf vragen: ‘Hoe weet ik dat wat ik doe ook werkt?’ en ‘Wat is het effect dat ik zie?’

Alle vijf vragen zijn uitgewerkt in het boekje ‘Een vuist voor impact – 5 vragen om je impactmanagement te beoordelen.’ Daarin geeft onder andere het Impact Centre Erasmus handige tips en adviezen, met verwijzingen naar meer verdieping. Alle Erkende Goede Doelen ontvangen dit boekje halverwege november.

Over de sprekers

Gerjob Lootens (Impact & Innovatie bij het CBF) schreef eerder ‘Couleur Locale’, een toegankelijk werkboekje over de inkleuring van integriteit bij goededoelenorganisaties. Hij is verantwoordelijk voor de CBF-sectorreflectie en is een drijvende kracht in veel van de innovaties van het CBF. ‘Samen morgen beter’ is zijn devies.

Karen Maas is academisch directeur Impact Centre Erasmus (ICE) en bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability.