In de Spotlights: Erasmus MC Foundation

Delen

De Erasmus MC Foundation is in het jaar 2018 opgericht met een duidelijke missie: een gezonde bevolking en de beste zorg door onderzoek en onderwijs. De Foundation doet onderzoeken naar hoe verschillende ziektes zoals kanker, MS of het coronavirus, preventief behandeld kunnen worden. 

Het coronavirus
De pandemie die er momenteel heerst is een goed voorbeeld van het belang van onderzoek wat wordt geleid door het Erasmus MC. De Erasmus MC Foundation is gestart met een campagne om geld op te halen voor de bestrijding van het virus. Vanwege de hoge druk op een oplossing - kennis over het virus, medicijn en vaccin - moet het onderzoek naar het behandelen van het coronavirus snel van de grond komen. 

“Er gebeurt zoveel in de wereld, vooral veel waar wij geen controle over hebben. Dan voelt het goed om ons samen in te zetten om geld op te halen voor dit zo relevante en urgente onderzoek", aldus Leonore Tuijt, directeur Erasmus MC Foundation.

Evenementen
Naast de ondersteuning van verschillende onderzoeken, organiseert de Erasmus MC Foundation ook (sportieve) evenementen. Op 8 februari 2020 heeft de Foundation voor het eerst een schaats-benefietevenement georganiseerd. Het doel was om geld op te halen voor kankeronderzoek in het Erasmus MC. Dit specifieke benefietevenement heeft ruim € 78.000 opgeleverd voor onderzoek. 

Erkend Goed Doel
Aan de Erasmus MC Foundation kan gerust gegeven worden. Sinds 1 december 2019 is de Foundation namelijk in het bezit van de Erkenning. 

Het traject van de aanvraag werd door Leonore Tuijt als erg prettig ervaren. “Ik moet zeggen dat ik het een prettig traject vond, waarbij het CBF ons voorzag van heldere instructies en reflecties. Het CBF reageerde overal snel en adequaat op. Ik vond het een ontspannen traject waarbij wij als Erasmus MC Foundation echt een professionaliseringsslag hebben gemaakt. Aan alle kanten voelt dat goed!”

Het Erasmus MC is in 2017 gestart met een traject om twee grote fondsenwervende stichtingen in het Erasmus MC samen te voegen tot één stichting, de Erasmus MC Foundation. “De fusie tussen twee stichtingen is een heel traject, waarbij je ook professionaliseringsslagen maakt. En bij die professionalisering hoorde wat ons betreft ook het verkrijgen van de CBF-Erkenning”, legt Leonore Tuijt uit.

De Erasmus MC Foundation is erg trots op de Erkenning: 
“Wij willen graag aan de mensen laten zien dat wij professioneel en transparant handelen. Het hebben van de CBF-Erkenning bevestigt ons dat wij onze organisatie goed op orde hebben.”