Nieuws

In de Spotlights: Stichting Living Memories

Bij nabestaanden vervagen in de loop van de tijd herinneringen aan hun dierbare. Stemgeluid, de manier van bewegen, karakteristieke gezichtsuitdrukkingen of details in het uiterlijk zijn moeilijker terug te halen. Stichting Living Memories maakt video’s van kinderen die gaan overlijden aan een ziekte. Een blijvende herinnering voor hun ouders, broertjes en zusjes. Deze week staat Stichting Living Memories bij ons in de Spotlights.

Zijn er bijzondere momenten die jullie hebben meegemaakt als organisatie of hebben jullie een leuk nieuwtje?

Eigenlijk zorgt iedere video die we maken voor een bijzonder moment. De reactie die we van ouders krijgen als ze de video hebben ontvangen, is voor ons goud waard. Het bevestigt steeds opnieuw de waarde van het werk dat we doen. Dat de beelden die we maken, echt van onschatbare waarde zijn.

Het afgelopen jaar maakten zo''n 50 videomakers 65 herinneringsvideo''s van kinderen die een beperkte levensverwachting hebben.

Waarom hebben jullie de Erkenning aangevraagd? Dachten jullie lang na over het aanvragen?
We hebben de Erkenning aangevraagd, omdat we het noodzakelijk vinden dat onze sponsors en donateurs kunnen zien wat we doen met hun donaties. Eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn voor ons belangrijke waarden. Transparantie speelt daarbij een grote rol. We hebben daarom ook niet lang nagedacht over het aanvragen van de Erkenning en hebben dit zodra de organisatie volledig ingericht was meteen gedaan.

Op welke manieren dragen jullie uit Erkend te zijn? En waarom hebben jullie ervoor gekozen het op deze manier te doen?
Met grote regelmaat benoemen we dat wij Erkend zijn in onze berichtgeving. Daarnaast is de Erkenning zichtbaar op onze website en vermelden we dit onderaan de brieven die we sturen.

Hoe is het traject van de Erkenning aanvragen verlopen?
Het traject vond plaats in goed overleg en de aanvraag is soepel verlopen. Daar waar we er niet uitkwamen, werden we door medewerkers van het CBF goed geholpen en begeleid. We hebben dit traject als heel prettig ervaren.