Nieuws

Roland van Benthem treedt toe tot raad van toezicht van het CBF

Roland van Benthem (54), burgemeester van Eemnes, is per 19 mei 2022 toegetreden tot de raad van toezicht van het CBF, toezichthouder goede doelen. Hij volgt daarmee in de raad van toezicht - op voordracht van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) - Pieter Heiliegers op.

Van Benthem is sinds 2005 burgemeester van Eemnes. Opgeleid tot registeraccountant, heeft hij diverse functies bekleed bij o.a. de Belastingdienst en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën. Daarnaast was hij o.a. gemeenteraadslid van Zeist en Statenlid van de Provincie Utrecht. Ook bekleedde hij meerdere toezichtfuncties.

Van 2010 tot 2018 was Van Benthem voorzitter van de Stichting Collecteplan, waarin de 26 landelijk collecterende Erkende Goede Doelen zijn vertegenwoordigd.

Over zijn lidmaatschap van de rvt zegt hij: “Het vertrouwen in goede doelen in Nederland is hoog en ze doen enorm veel goed werk. Als gemeenten hebben we er belang bij dat de verschillende vormen van geldinzameling transparant verlopen, er een professionele besteding van het geld plaatsvindt en dat we lokaal goed samenwerken.”