Top-5: Landen waar de meeste Erkende Goede Doelen actief zijn

De vraag hoeveel landen er op de wereld zijn is niet eenvoudig te beantwoorden. In 2020 telde de wereld 196 internationaal erkende onafhankelijke landen. In de praktijk zijn er ook nog vele landen die niet internationaal erkend zijn, waarmee het aantal vaak boven de 250 uitkomt.
Bij het CBF kijken we naar de landen waar Erkende Goede Doelen actief zijn.

Wanneer we een top 5 maken van de landen waar de meeste Erkende Goede Doelen actief zijn, staat Nederland op de eerste plaats. 413 Erkende organisaties zijn actief in eigen land. De tweede plaats is voor Kenia, waar 92 Erkende doelen werkzaam zijn. In landen als Réunion, San Marino en Vaticaanstad is slechts een Erkende organisatie aanwezig.

Wanneer we kijken naar het aantal landen per Erkend Goed Doel, zien we dat UNICEF in de meeste landen actief is (216 landen), gevolgd door het Prins Claus Fonds (147 landen). 406 Erkende Goede Doelen zijn slechts in een land actief, het merendeel hiervan alleen in Nederland.

Wil jij doneren aan een Erkend Goed Doel, en heb je een voorkeur voor een bepaalde regio waarin het goede doel actief moet zijn? Via onze DonatieTest kun je checken welk goed doel bij jouw wensen past. De DonatieTest vind je hier.

Over de top 5
Als onderdeel van deze rubriek zal het CBF regelmatig een top 5 publiceren met als doel een belangrijk aspect van de sector uit te lichten. Het CBF verzamelt en valideert kwantitatieve en kwalitatieve data van goede doelen. We analyseren en combineren deze data om er relevante en toepasbare informatie van te maken. We creëren kennis door deze informatie in de bredere maatschappelijke context te plaatsen. Deze kennis delen we graag met de sector. Zo helpen we bij het vergroten van het inzicht in de sector en het maken van beter geïnformeerde keuzes.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via data@cbf.nl of 020 – 417 00 03.