Voorzitterswissel bij raad van toezicht CBF

Noud van Rooij is per 1 april de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het CBF. Hij neemt het voorzitterschap over van Jos van Lange, die vier jaar lang voorzitter is geweest.

Van Rooij is oud-directeur van Nationale Vereniging De Zonnebloem en daar voor was hij directeur van MKB-Nederland. Tevens is hij bestuurslid geweest van Goede Doelen Nederland. Sinds half september 2019 is hij al lid van de raad van toezicht van het CBF. Van Rooij: “Ik neem het stokje van Jos over die de afgelopen jaren met een duidelijke visie het CBF naar een beter bestuursmodel heeft geleid. Het is een eer om Jos op te volgen. Ik ga me inzetten het CBF nog sterker te positioneren als een ontwikkelgerichte toezichthouder en ik ga zijn goede werk voortzetten.”

Harmienke Kloeze, directeur CBF: "Wij zijn blij met Noud een voorzitter te hebben die beschikt over ruime kennis van de sector en een netwerk in zowel de non-profit- als profitsector. Tevens spreek ik graag mijn waardering uit voor Jos van Lange die als ervaren bestuurder ons de afgelopen vier jaar verder heeft geholpen."

Jos van Lange heeft sinds april 2017 de rol van voorzitter gehad. Hij heeft een ander governancemodel binnen de organisatie geïntroduceerd en gezorgd voor een meer slagvaardig CBF.

"Ik heb mijn expertise met veel plezier ingezet bij het CBF. Er staat een professionele organisatie die toekomstgericht is."
—van Lange