CBF-Erkenningspaspoort

Bontius Stichting

De Bontius Stichting werft financiele middelen om hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek in het LUMC mogelijk te maken.

Dit willen we oplossen

Het LUMC wil het beste voor zijn patiënten. Elke dag zetten onze artsen en onderzoekers zich in om ernstige ziektes dichterbij genezing te brengen en patiënten nieuw perspectief te bieden. Wij steunen hen met het mogelijk maken van hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek.

Dit is waar we trots op zijn

Wij zijn trots op alle zorgprofessionals in het LUMC die zich dagelijks inzetten voor betrokken zorg en innovatieve behandelmethodes die het LUMC nu en aan volgende generaties wil bieden. Elke steun draagt daar direct aan bij en is van blijvende betekenis.

Medewerkers

Onbekend

Actief gebied

Nederland

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 november 2020

Sector

Gezondheid

Doelgroepen

5 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 10.347.183

Wij streven naar het verhogen van de kans op genezing voor patiënten. U kunt samen met ons bijdragen aan innovatieve onderzoeken op het gebied van oncologie, regeneratieve geneeskunde en preventie. Met uw schenking aan wetenschappelijk onderzoek geeft u patiënten een toekomst.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 10.327.116

  1. De Bontius Stichting organiseert inhoudelijke bijeenkomsten over onderzoeksprojecten in het LUMC voor fondsen, stichtingen en notarissen.
  2. Wij begeleiden families die geld willen schenken aan wetenschappelijk onderzoek in het Leids Universitair Medisch Centrum.
  3. Samen met afdelingshoofden en medewerkers worden samenwerkingen aangegaan met bedrijven voor bijvoorbeeld onderzoek naar Parkinson en COVID-
  4. Wij ondersteunen (sportieve) activiteiten van particulieren en bedrijven via een online donatie platform.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 9.505.765

Particuliere gevers kunnen ons steunen met een periodieke schenking en / of een eigen Fonds op Naam. Wij ontvangen nalatenschappen en bijdragen van bedrijven en vermogensfondsen. Schenkingen die voor een specifiek onderzoek zijn bedoeld, komen uitsluitend daaraan ten goede.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?