CBF-Erkenningspaspoort

Bring the Elephant Home

De overlevingskans van olifanten wereldwijd verbeteren en een wereld creëren waar mens en olifant in harmonie kunnen samenleven.

Dit willen we oplossen

Het leefgebied van olifanten verdwijnt, waardoor ze met uitsterven bedreigd worden en buiten beschermd gebied voedsel en water moeten gaan zoeken. Gevolg: mens-olifant conflicten. Als de olifant verdwijnt, verliezen we een prachtige diersoort, cruciaal voor natuur en ecosysteem.

Dit is waar we trots op zijn

We zijn enorm trots op wat onze organisatie teweeg brengt. Door lokale gemeenschappen te helpen om zelf duurzame oplossingen te realiseren, zien we dat de natuur verbetert. De aanpak werkt! Onze projecten zijn verbindend en werken aanstekelijk voor samenwerking en resultaat.

Medewerkers

1

Actief gebied

3 gebieden

Vrijwilligers

Onbekend

Erkend sinds

01 juni 2019

Sector

Dieren

Doelgroepen

6 doelgroepen

Status

Dit willen we bereiken

Cijfers van

Vergelijken met

Onze uitgaven (2022)

€ 143.095

We zetten alles op alles om de overlevingskans van olifanten te vergroten. Onze natuurbeschermingsprojecten starten bij de lokale gemeenschap. We streven naar duurzaam positieve verandering, naar een wereld waar mens en olifant in harmonie naast elkaar kunnen leven.

Zo bereiken we ons doel

Doelbesteding (2022)

€ 133.327

  1. Waar mogelijk gaan we praktisch te werk: planten van bomen, aanleggen waterreservoirs, inzet van nieuwe methoden om olifanten te beschermen.
  2. We brengen betrokkenen bij elkaar: vooral de mensen die de dupe zijn van mens-olifant conflicten organiseren zelf de beschermingsprojecten.
  3. Onze geïntegreerde aanpak verbindt het welzijn van olifanten, het behoud van habitat, en het welzijn van de mens.
  4. We combineren wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en capacity building om ervoor te zorgen dat er meer draagvlak en begrip ontstaat.

Zo komen wij aan ons geld

Onze inkomsten (2022)

€ 148.327

Wij ontvangen donaties van particulieren, zowel doorlopend als eenmalig, en bijdragen van fondsen. We hebben inkomsten als lid van GlobeGuards met een gezamenlijke veiling.

De informatie in dit paspoort is getoetst door het CBF. Alle cijfers komen uit het jaarverslag 2022.

Wil je weten wat de Erkenning betekent?

Wat is de CBF-Erkenning?